Adsense-top

Топ ченге: През 90-те корпуси, секти и фондации, правиха списъци на перспективни 20-30 годишни, после ги поканиха в САЩ, днес са по висшите етажи...

Взето от стената на Юлий Георгиев:
Да кажа и аз нещо като г-н Филчев. През 90-те години, спомням си, ни напъплиха разни секти и всякакви други американски и международни организации, дошли да ни помагат в демократизацията и смяната на системата.
Със сектите криво-ляво се справихме, макар и трудно. Тогавашните ми началници ми викаха - "Какво си се хванал с тези секти, няма ли с какво друго да се занимаваш"?
Тогава бях началник служба "Сигурност" в СДВР. През 95-96г. вече имах административните лостове като директор на НСС и се позаинтересувахме с какво се занимават разните формации от типа на "Корпусът на мира" и други подобни организации.
Надникнахме им в компютрите (съвсем недемократично и по тъмно време) и какво видяхме: за всеки окръжен и "околийски" град те си правеха бази данни с профилите на най-надеждните умни и интелигентни млади хора между 20-30 години.
След това започнаха да ги канят на посещения в USA и други дестинации и така, и така, сега виждаме много от тях на водещи позиции и непрекъснато по телевизиите да ни обясняват живота и да ни говорят за хибридни войни.
Спомени, спомени...

Юлий Георгиев, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...