Adsense-top

Семейна фирма от Пазарджик, „близка“ до Ковачки и Теменужка на ГЕРБ лапа ЧЕЗ за 300 милиона евро!

Продажбата на ЧЕЗ е на път да породи доста въпросителни и в същото време да разкрие изненадващи факти за желаещите да придобият дружеството.
В „битката“ за електродоставчика прави впечатление, че на финала са останали да се борят две фирми с участието на скандално прочулия се Христо Ковачки.
Първата е ТЕЦ Бобов Дол, а втората е и с участието на забележете – бивш енергиен министър – Теменужка Петкова. Оказва се, че именно Ковачки и Петкова, която в средите на енергетиката е наричана „маша на ГЕРБ“, се борят за ЧЕЗ.
Втората фирма е пазарджишка – „Инерком груп“, а неин представител е Гинка Върбакова. Не ви говори нищо това име? Спокойно, друго обаче говори… Зад това лице се крият други – къде по-известни и не по-малко скандални – депутати, бивши такива и още… Оказва се, че Теменужка Петкова е „близкa“ на Гинка Върбакова. Петкова признава за това и пред 24 часа. По мнение на хора от бранша, а и не само, участие във фирмата имат кметът на града, Христо Тодоров (бивш депутат от ББЦ, който в последствие се продаде именно на Ковачки), ДПС, а там е и жената на Тодоров – Десислава Тодорова, която е настоящ депутат от ГЕРБ и не на последно място самият Христо Ковачки.
И за да не мислите, че има нещо случайно във връзката ГЕРБ – Ковачки, ще припомним, че в 43 Народно събрание ПП ББЦ вкара група от 14 депутати, които в последствие се продадоха на олигарха Ковачки, а те автоматично се превърнаха в „патерица“ на ГЕРБ и именно с тези гласове минаваха важни гласувания. Семейство Тодорови ли? Христо и Десислава, ами и те са в кюпа. Няма нищо случайно, че именно по тази близка линия, Десислава Тодорова решава да „пристане“ на ГЕРБ и даже влиза в парламента на последните избори.
По мнение на запознати в енергийните среди, се смята, че в „Инерком груп“ участието е 50:50 между Петкова и Ковачки. Обръщаме внимание и на цифрите. „Инерком груп“ за 2016 година има 90 000 лева актив и 11 000 лева загуба. Печалбата е 0 лв. Питането е – от къде тази фирма ще намери 300 милиона евро за сделката? Може би това ще са пари с неясен произход? Време е да видим, ако всичко стане факт. В същото време се оказва, че докато ГЕРБ се хвърлят здраво в борбата да разследват приватизацията, се възползват от нея и то по-доста интересен начин.

Източник: Bnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...