Adsense-top

Горещ слух: Валери Симеонов хвърля оставка на 28 декември?

 
Слух, че вицепремиерът и лидер на НФСБ може да подаде оставка на 28 декември обиколи парламентарните кулоари.
Според запознати Бойко Борисов и Валери Симеонов все още не си говорят, а вицето дори не влезе на заседанието на МС, въпреки че беше там, пише Канал 3.
"Два остри камъка са и двамата", коментираха от групата на националистите. Причината за това е неговата твърда решимост да не отстъпи от позицията си за втория лифт и разнобоя му с премиера Бойко Борисов, който обаче иска всичко да е законно и да се запушат устите на платените еколози.
Симеонов и Борисов все още не са изгладили искрите помежду си след изказванията на лидера на НФСБ заради Банско и заради плажните концесии. Днес и утре ще има совалки и разговори със Симеонов, за да бъде туширана вероятността той да си тръгне от кабинета и да се върне в Народното събрание.
Тогава обаче лидерът на "Атака" Волен Сидеров хич нямало да бъде доволен, защото неговият депутат Миглена Александрова ще трябва отново да излезе от НС, ако Симеонов се върне на депутатската банка, с което пък атакистите не са съгласни.
Най-спокойни изглеждат от ВМРО, на фона на депутатите от другите две партии в коалицията ОП.  Угрижеността в групата пролича особено след срещата днес с екоминистър Нено Димов по същата тема. Той ги уведомил, че е готов да внесе за правителственото заседание на 28 декември плана за управление на Пирин, но депутатите на Симеонов го притиснали да направи всичко възможно в пакет да бъде внесена и концесията за лифта.
Независимо от развитието в Банско, коалицията е стабилна, декларира пред медиите в НС Нено Димов след срещата с депутатите на Обединените патриоти. Няма какво да се разбирам с Валери Симеонов, каза той и отхвърли всякакви отговори на въпроси, които не са адресирани към него, като това дали оставка на един вицепремиер би разтресла коалицията.
"Не мисля, че в момента има непреодолим проблем", каза министърът на околната среда, който напомни, че всички в коалицията са съгласни, че втори лифт на Банско трябва да има.

Източник: Блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...