Adsense-top

Валери Симеонов: Благодарение на мен Домусчиев вече плати 2.2 млн.лв. на държавата!

"Делото пред ВКС беше образувано след като внесох искане в Министерски съвет и то бе одобрено", похвали се вицепремиерът във фейсбук
Собственикът на Български морски флот заплати на държавата дължимите 2.2 млн. лв. Кей Джи Меритайм Шипинг е превела на държавата дължимата държавна такса от 2.2 млн. лв., след като Върховният Касационен Съд отмени решението на Арбитражния съд към Българска търговско-промишлена палата.
Делото пред ВКС беше образувано след като внесох искане в Министерски съвет и то бе одобрено. Финансовият министър Горанов отпусна нужните средства за обезпечаване на исковата молба на Агенция за приватизация и следприватизационен контрол.
Акцията на правителството в защита на държавния интерес даде резултат и върховните съдии решиха, че арбитражът недопустимо е надхвърлил компетенциите си като е уважил искане за признаване на стопанска непоносимост. Отмяната на арбитражното решение означава, че „Параходство български морски флот“ следва стриктно да спазва поетите ангажименти по приватизационния договор.

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...