Adsense-top

Жельо Бойчев: При мнозинство със 122 гласа управляващите не бива да подценяват вота на недоверие

„Верният ход в политиката е просто да си вършиш работата", обяви пред "Хоризонт" заместник-председателят на парламентарната група на БСП за България Жельо Бойчев, в коментар на политиката на управляващите в областта на здравеопазването, която определи като "пълен провал".
„Не може това, че нямаш политика в здравеопазването, не може това, че не може да се справиш с разходите в здравеопазването, да контролираш разходите в здравеопазването или си подвластен на всички там вече големи корпоративни интереси, които се появиха българското здравеопазване и да вземеш най-абсурдното решение от управленска гледна точка - това са забранителните решения, това са мораториумите. Те казват: "Ама съжалявам, ние не можем да контролираме ръста на разходите за лекарства, нямаме механизми за контрол, дайте ще сложим мораториум върху новите лекарства". Това е отказ и израз на провала, който имаш в политиката, защото прехвърляш проблемите, които ти не можеш да решиш на хората, които са в нужда. Това е политиката им в здравеопазването - една политика на пълен провал", обяви Бойчев.
Целта на вота на недоверие към кабинета, който готви БСП, не е да направи впечатление извън страната, изтъкна Бойчев. Чрез процедурата по вота „БСП просто изпълнява последователно своите ангажименти и очакванията, които имат българските избиратели, които са дали подкрепата си за нас - да поставяме болните проблеми на обществото пред управлението на страната. И след процедурата по бюджета, която приключи, след, знаете, гласуваните оставки в правителството - на здравния министър, съвсем нормално беше да изчакаме всичко това и следващата стъпка, която имаме, е вот на недоверие.
Целта на един вот на недоверие, поставен от опозицията може да бъде само една - сваляне на това правителство", каза още Бойчев.
И допълни:
„Когато имаш мнозинство със 122 гласа, аз не бих подценил един вот на недоверие и с лека ръка така да казвам: "Те нямат шанс да мине". Защо да няма шанс да мине - 122 гласа е мнозинството".
По отношение на евентуални бъдещи възможности за коалиции, в които може да участват социалистите, Бойчев коментира:
„В една нова конфигурация на едно Народно събрание бихме управлявали с тези, които са най-близо до политическите ни приоритети и политики, които ние имаме, защото другото е компромис, чиято цена във времето е много голяма и сме я плащали не един или два пъти и сме си направили изводите от това".

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...