Adsense-top

ШОКОВО ПОСКЪПВАНЕ НА ЦИГАРИТЕ ОТ 1.01.2018 г.

За нов скок в цените на цигарите и тютюневите изделия ни информират наши източници.
От първи януари масовите марки цигари ще поскъпнат с повече от лев за кутия от двадесет къса, мярката ще се приложи, за да изравним цените с Европа още догодина, когато се очаква да сме в Шенгенското пространство и да се ограничава тютюнопушенето.
Потърсихме за коментар финансовият министър Владислав Горанов, но според него преди празниците тези новини, за увеличения дразнели хората и затова трябвало да се съобщават едва на първи януари. Увеличение ще има ни информира той, защото сме заложили приходи в Бюджет 2018 и те не са малко именно от акцизни стоки каквито са и тютюневите изделия. Българина трябва да се научи, че за удоволствия като тютюнопушене и пиене на алкохол, ще трябва да плаща повече, защото сме член на европейският съюз, а не съветска република.
Научно е доказано, че алкохола и цигарите увреждат здравето на хората и колкото са по-скъпи тези стоки толкова по - голям е шанса да увеличаваме приходът в бюджета, както знаете българина е богат и едно левче разлика, надали ще го бъркат за нещо, което му е от първа необходимост всеки ден.

Източник: xaknews.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...