Adsense-top

Прецакват Мартин Петров през съда - искат му документи за всички операции за 10 години назад...

Бившият футболист на националния отбор Мартин Петров е подал искова молба в Софийския градски съд срещу "Уникредит Булбанк" за връщане на 3.8 млн. лева. Толкова е сумата, която той твърди, че източена от сметките му.
Искът е подаден в съда в понеделник. На следващия ден обаче с разпореждане на съдията, делото е оставено без движение, като Петров ще има едноседмичен срок от уведомяването да нанесе "корекции" в исковата молба. На първо място съдът иска в обстоятелствената й част Петров да поясни свое "неопределено твърдение", че е имал "договори за различни банкови и платежни услуги с ответника "Уникредит Булбанк", като посочи изчерпателно какви конкретни платежни услуги е имал право да използва и с какви конкретни платежни инструменти е имал право да оперира", става известно от разпореждането.
Тъй като става дума за повече от 10 годишен период, то освен ако не е някакъв роден бюрократ, Петров едва ли има всички документи за отношенията си с банката.
Така излиза, че за голяма част от парите, той просто няма да може да претендира. Взимат му ги.
Освен това Петров трябва да представи доказателства за внесена държавна такса, която е в размер на около 155 хиляди лева, както и да посочи банковата си сметка.
Петров е направил първата стъпка на 17 ноември, когато е сезирал Софийската градска прокуратура за източени суми без негово знание от банковите му сметки. В сигнала си бившият състезател е уточнил, че става въпрос за няколко транзакции, които банката е направила от сметката му без негово знание и съгласие.
Българската народна банка (БНБ) прави цялостна проверка на платежните процеси "Уникредит Булбанк".
Но от обстоятелството, че банката не е върнала парите веднага, можем да си направим извода, че тя разчита, че през съда ще прецака Петров и няма да връща всичко.
А може би нищо - особено с нашата съдебна система...

ГН

1 коментар:

  1. Хампарцумян веднага в затвора, а банката да се затвори.Представете си колко хиляди българи са пострадали в тази банка.Всички банки крадат пари от депозити, от преведени заплати, от банкови преводи между фирми.Родните депутати обаче ги нареждат по права редом с държавата, нищо, че те са частни акционерни дружества.Уникредит е собственост на една от най-големите мафиотски италиански организации.Хампарцумян е несменяем, защото доставя с куфарчета пари на нашите мафиоти-политици, а през 2009-10год. би рекорд по изнасяне на пари към банката майка.Заслужава смъртна присъда!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...