Adsense-top

От 1 януари ад по улиците - 12 хиляди еврократи с джипове и "сини лампи" ще сърфират из София

Във връзка с Европредседателството от правителството са предложии на Парламентарната комисия по бюджета да се увеличат с 250 милиона лева парите на НСО за покупка на нови автомобили - джипове.
Бойко изрично е наредил джиповете да са бронирани и с най-висок клас на оборудване, за да не се излагаме пред европейските ни партньори от януари.
"Марката няма да я коментираме, знаете аз в какво обичам да се возя, звънете на онзи приятеля на Десито Танева от Сливен да ги урежда". - наредил преди да замине за Саудитска Арабия Борисов.
Наши източници ни довериха, че депутатите от другите партии също нямали нищо против да се закупят нови бронирани джипове за политиците, понеже председателството било половин година, а след това всеки един от тях щял да се сдобие със собствен автомобил да го вози в Бъллгария или до имота му в Гърция.
България трябва да покаже ръст и напредък, за това е важно автопарка ни, който ще вози гостите да е чисто нов, коментира тази сутрин в БТВ Томислав Дончев.
Всички джипове ще са със сини лампи и с предимство по пътищата. Това означава, че за следващите 6 месеца, в София ще стане абсолютен транспортен ад, с няколко хиляди специални хора със сини лампи, сърфиращи из булеварди и кръстовища. Останалите вероятно ще пътуват с часове за елементарни разстояния. Ориентировъчно става дума за 12 хиляди чиновници, които ще ползват тази привилегия. Ако 1 от 100 е текущо на път, в града ще има 120 коли с пуснати сирени, т.е. никой никъде няма да може да мине.
Освен материалната база, за охрана на чиновниците ще трябва да се наеме нов личен състав и да се плати издръжката му. По план, за всеки евро-бюрократ трябва да се осигурят по 4 бодигарда. Но тъй като те са на 8 часов работен ден, и имат и почивни дни, то за всяко охранено евро тяло, ще трябват по 32 телохранители.
За целта ще идат други 250 милиона лева.
Като цяло, за опазване на евро-чиновниците от народа дето би трябвало много да ги обича, ще идат 500 млн. лв.
Парите са от местния бюджет, председателствата са тяхна издръжка, коментираха по наше запитване от Еврокомисията.

Източник: xaknews.blogspot.bg, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...