Adsense-top

US матрос: "Мамо, обади се в Пентагона, тук всичко се разпадна!"

Става въпрос за резултатите от разследванията на двете трагични събития, включващи бойните кораби Фицджералд (DDG 62) и Джон Маккейн (DDG 56), които се случиха това лято.
Спомнете си, тогава бяха убити 17 моряци, а разходите за ремонт надхвърлиха 500 милиона долара.
Веднага след инцидентите бяха освободени 10 висши офицери от 7-и американски флот, както и всички офицери на двата разрушителя.
От доклада за резултатите от разследването става ясно, че инцидентите, които са неприятни за американците, са преди всичко свързани с човешкия фактор, въпреки че се отбелязват и технически проблеми.
По принцип двете катастрофи са болезнена рана в армията на Съединените щати.
Китайските медии вече нарекоха Седми флот на САЩ «хартиеният тигър». Тази оценка е изключително болезнена в Пентагона, тъй като намалява китайския праг на страх от «великата Америка».
Когато на 21 юни 2017 г. разрушителят на САЩ «Фицджералд» се сблъска с контейнеровоза ACX Crystal, плаващ под флага на Филипините, разбити са всички електронни устройства, включително навигацията и авиониката.
За изненадата на китайците, на борда на американския кораб няма нито един специалист, който да може да реанимира оборудването и да рестартира софтуера.
«SOS» се предава през мобилен телефон, което предизвика много иронични вицове сред хората от КНР.
«Представете си филма на ужасите на Фицджералд, когато мобилната връзка също затихнала.»
— Мамо, обади се на Пентагона, кажи им, че всичко тук се е разпаднало.
Ху Бо, професор от Изследователския институт по океански изследвания от Пекинския университет, заяви, че моряците и служителите от 7-ми Американски флот днес приличат на «диви и нищо неразбиращи коне.»
Хората са изтощени от безкрайните учения, мироопазващи операции и специални мисии.
Вашингтонските началници в отговор на нарастващото геополитическото напрежение около ядрения проблем на КНДР и кризата в Южнокитайско море дават твърде много придирчиви поръчки.
Адмиралите и политици се надяват да изплашат всички, включително китайците и руснаците.
 Бившият капитан на ескадрения миноносец «Балкли» (DDG 84), а сега експерт в Института Хъдсън за военноморски кораби Брайън Макграт, коментирайки заключенията и предложенията на Комисията за разследване отбелязва, че административният опит за повишаване на бойната готовност в лицето на нарастващите оперативни ангажименти няма да спаси флота от повтаряне на грешките.
Всъщност това означава, че експлоатацията на американските военни сили е ограничена по възможностите си.
В мирно време.

Петя Паликрушева, Нюз Фронт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...