Adsense-top

Борисов: Видях Ангела, прегърнах я да й дам кураж да състави правителство

Министър-председателят Бойко Борисов е в Брюксел за участие в петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз. Той е придружаван от вицепремиера Екатерина Захариева. "Видях Ангела, прегърнах я да ѝ дам кураж да състави правителство. Важно е Германия да състави правителство. И за Австрия - също", коментира Борисов.
Борисов коментира и Брекзит. „Нека има добър развой, нека надделее оптимизмът. А най-добре е да си останат в ЕС, какво да ви кажа?!“,  откровен бе пред медиите Борисов.
„Ще е зле за ЕС да излезе една от най-мощните икономики, но така са гласували, така са решили“, добави Борисов. И обвърза темата с европейската перспектива за Западните Балкани.
"Не е добър тон да има предсрочни избори, коментира Борисов темата за вота на недоверие", който БСП се кани да внесе. Според него никой в Брюксел не го е питал за това, защото фокусът тук е към Германия и опасността да има нови избори в страната.
Източното партньорство е основна инициатива на ЕС в рамките на Европейската политика за съседство, която има за цел постигането на политическа асоциация и икономическа интеграция на източните съседи със Съюза. Тя е и сред приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в рамките на Програмата на Триото – Естония, България и Австрия.
На петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС ще бъде направен преглед и оценка на постигнатото през последните две години и ще бъде очертано бъдещото развитие на инициативата. Ще се състои и церемония по подписването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство между Европейския съюз и Армения.
Източното партньорство е част от европейската политика за съседство и засяга Армения, Азербайджан, Грузия, Беларус, Молдова и Украйна. Създадено през 2009 г. то цели сближаване между ЕС и шестте страни от Източна Европа и Кавказкия регион. Всички те са бивши членки на Съветския блок.

Източник: Гласове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...