Adsense-top

Фейсбук брани Джамбазки и блокира Комарницки за едно и също...

 
Социалната мрежа Фейсбук може да впише един от най-големите си позори, след експеримент, извършен вчера.
Та тогава представител на властта направи остро анти-циганско изказване в профила си. За далеч по-дребни неща, и дори за позитивни изказвания за циганите, имаше десетки блокирани в предните седмици. Достатъчно е просто да я има думата "циганин", "ром", "гей" и пр. Хора изгоряха дори за статуси от преди 6 години!
Тъй като много потребители са ядосани от атаката на герберските тролове срещу всяко инакомислие, в Мрежата се зароди идея, като форма на съпротива, да се докладва статусът на съответния политик.
Името му е Ангел Джамбазки, а статусът е тук. Можете да го видите и на скрийншот след тази статия, в случай че евродепутатът сам го премахне.
Направена бе организация и статусът бе докладван.
И... Не само не бе блокиран, но дори бе получен обратен отговор, че съобщението "не нарушава правилата на Фейсбук". Съобщение, в което се внушава, че всички цигани са престъпници като се набляга на етническия произход на двама убийци! Това не противоречи на правилата...
Само няколко дни по-рано, карикатуристът Христо Комарницки бе блокиран. Забележете за какво - за статус, в който казва, че не вярва на конспиративните теории, че ЕС иска да ни убие като ни праща содомити и гейове. Статусът беше неолиберален, в подкрепа на гейовете!
Но поради наличието на думата "гей" и с много доклади от герберите, и Комарницки падна.
Разбира се, истинската причина е, че карикатуристът редовно осмива Бойко Борисов, и това дразни властта.
Значи когато е някой от управляващата коалиция - той може да пише каквото си иска. Може да призове и за газови камери сигурно и да оспори Холокостът. В името на това да пазим нашия "кучи син" Бойко Борисов, всичките му слуги стават недосегаеми.
А гласът на гражданското общество Комарницки... Враг на Социалната мрежа...
Не е ли страхотно "куул". После се питайте защо избуяха сайтовете за фалшиви новини. Сигурно защото Истината трябва да се казва някъде... :)

Добри Божилов
28.11.2017

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...