Adsense-top

Всеки среден учител допринася повече за обществото от Роналдо и Надал... За тях - милиони, за него - подигравки...

 
Между другото, писателят Калин Терзийски е съвсем прав за дилемата спорт-писане. Но не го е представил достатъчно мащабно.
Факт е, че съвременното общество загива. И един от видимите признаци за това, е че писател почти не изкарва пари, а тенисист или футболист е мулти-милионер. Съвсем очевидно е, че тенисът и футболът нямат никакъв градивен принос към общество, еле пък към "общество на знанието". Но идиотската система за разпределение на благата прави Роналдо, Меси и Федерер милионери, а хората с мозък - аутсайдери.
Съвсем логично е такова общество да пропадне. Всъщност, когато си зададете въпроса защо всичко по света се случва по този идиотски начин, и защо погубваме планетата, когато си зададето този въпрос, спомнете си този ми статус.
Всеки среден учител допринася повече за обществото и от Роналдо, и от Надал. Все пак, един среден учител обучава хиляди деца в живота си. А Роналдо и Надал единствено играят пред публика, обират рекламни права, и понякога се друсат.
Но системата им дава реки от пари, а за учителя - трохи...
И не говоря само за България, а изобщо за неолибералния капитализъм, в който ни набутаха, за да потънем заедно с тях.
В света има до 50 писатели, които изкарват реални пари от това. Има и 50 000 футболеровци с по над 1 милион на година :)
Това е общество на глупостта...

Добри Божилов
Самозван писател, автор на фалшиви новини, че се продават по-добре от сериозните текстове :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...