Adsense-top

Кирил Войнов говори нелепици за язовирите и хвали вожда-слънце

Шефът на Дирекцията за метрология и технически контрол Кирил Войнов говори нелепици за язовирите по БТВ. Той не спря да хвали премиера-слънце Бойко Борисов по БТВ.
Войнов каза, че до края на годината ще наложат 500 акта по 1000 лв. за нередовни язовири на кметове.  Ще напомним на шефа на агенцията, че глобата не се налага с акт, а само след издаване на  наказателно постановление. Според източници на Фрог такива все още няма. Напомняме, че Дирекцията е регулаторен орган, който следи за състоянието на язовирите.
 Ръководството направи среща с БАН и вече ще получаваме навременна информация за прогнозата на времето.  От един месец работи щаб и започнахме да наблюдаваме язовирите. Да благодарим на българското правителство, че обърна внимание за състоянието на язовирите. Не си даваме сметка за климатичните промени. Няма проблем с язовирите, а в водосбора, каза Войнов. По думите му 5-6 кмета се криели и не искали да си получат актовете.
 Трябва да се извърши ремонт на язовирната стена на „Бели Искър“. След като със случая се е захванал премиера, значи ще стане. На края на годината правим две години от създаването си. Трябваше да издирваме язовирите. Трябва да има държавна политика, защото кметовете ще тръгнат да унищожават язовирите, допълни той.
 Преди дни шефът на ВАП Ася Петрова съобщи, че дирекцията не си изпълнява ангажиментите си и тотално бездейства.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...