Adsense-top

Гений: Ленински бригади да чистят снега в София, да не се изложим пред Еврочиновниците...

Фандъкова с предложение улиците и тротоарите на София от януари по време ма Европредседателството да се чистят от граждани. 
Общината щяла да изпраща специализирана техника, но товаренето на снега и чупенето на леда, да се извършва от граждани организирани от домоуправителите в съответните райони.
Днес на засекретен съвет в кабинета на столичният кмет г-жа Йорданка Фандъкова са се обсъждали мерки с почистването на София по време на Европредседателството. Всички били изумени от предложението на кметицата да бъдат задължени домоуправителите на всички жилищни блокове да определят групи от по 25 -30 мъже физически годни да чистят снега и леда от улиците на София, през януари, февруари, март по време на Европредседателството. Фандъкова била сигурна, че никой нямал да има нищо против доброволно да чисти Столицата за да покаже на Европа, че в София живеят Европейци.
Предлагала също така всяка събота и неделя всички граждани на София да почистват на принципа като едно време Ленинските съботници, защото така щял да се спести ресурс на Столицата за охрана и още събития с участие на Еврочиновниците в хотел "Маринела".
По думите на Фандъкова, премиерът е бил запознат с нейните идеи и дори я похвалил за инициативата обещал и пълна подкрепа от структурите на ГЕРБ в цялата страна и лично поел ангажимент, всеки противник на идеята да бъде притискан от работодатели, НАП, МВР и всякакви чиновници на държавна заплата.
Все пак дали идеята ще се случи, предстои да разберем, но едно е сигурно, почистването на улици и тротоари в София през зимата не е подготвено и се търсят алтернативни начини, за да не се изложим пред Еврочиновниците.

Източник: Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...