Adsense-top

ГЕРБ щели да борят приватизацията, но продължават с концесията на летище "София"

 
Много странно "просветване" се случи в мозъците на герберите, точно на 8-та година, откакто са на власт.
Те решиха да преразглеждат приватизацията, като за целта дори предложиха конституционни промени.
И това се случва, въпреки че самата приватизация бе финално приключена с последните мега-далавери именно по време на ГЕРБ. Тогава, да припомним, бяха разпродадени на безценица миноритарните дялове от ЕРП-тата, заради което в момента тогавашни министри, плюс Иво Прокопиев са клиенти на прокуратурата.
Но най-циничното е нещо съвсем друго. Докато оспорваме подвизите на Костов, Царо и на ранния Бойко Борисов, в същото време... готвим нова мега концесия. Става дума за Летище "София" - едно печелившо предприятие, което вкарва редовно пари в бюджета и плаща добри заплати. Герберите искат да го приватизират, под малко по-новото име на грабежа - концесия. Тя ще е за 35 години, но няколко пъти мутренската партия пробва да прокара така наречените "вечни концесии". Т.е. да го хариже вовеки.
Съвсем очевидно, герберите не са по-малки крадци от аверите на Костов. Всъщност, иронично е да гледаш как Тома Биков громи приватизацията - извършена от собствените му съпартийци в по-предната му партия - ДСБ.
Цялата работа е ясна - народът да не гледа изплуващите далавери около "великата българска стена". Отклоняване на вниманието, размътване на водата, така че престъпленията на мутристите да се размият и изгубят от общественото внимание...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...