Adsense-top

Какво толкова - и ние ще спрем Иранските самолети към Европа... Нека ги "пукат" над Украйна...

"Какво толкова е станало - спрели ни самолета. Е повъртяхме се малко и пак стигнахме."
Така премиерът Борисов коментира международния скандал с правителствения полет, потеглил на някъде си, без да са му уредени документите и коридорите по пътя.
"Като ни спират нас, и ние ще спираме. Върна ли се в България, спирам всички ирански полети за Европа. Нека заобикалят над Гърция или пък да ги пукат над Украйна" - каза уверено премиерът пред група потрепващи от вълнение репортерки в Риад.
Ако България наложи подобна възбрана, иранските авиокомпании ще претърпят сериозни загуби. Въпросът обаче е, че не може всеки безразборно да забранява това или онова, защото иначе ще настъпи хаос в международния транспорт.
Ако Бойко спре иранците, може да последва верижна реакция от спирания на български самолети, после на някакви други и т.н. Ще се нарушат всички конвенции и ще паднат огромни глоби.
Най-вероятно всичко е само празни приказки на Мутрата отново. Не за друго, а защото така ще убие "златната кокошка" на властта, наречена РВД. Тя събира около 150 милиона евро годишно от нищо - от такси са прелитащи самолети. Тия пари са най-лесно крадените в държавата, а на дребно - в РВД на заплати по 10 хиляди лева са назначени роднините на половината управници, та и на опозицията.
Гафът с правителствения самолет си е наш. Както вече стана ясно от различни непотвърдени слухове, пилотът е бил против подобни експерименти, но Бойко му е наредил да лети и да не му губи времето.
Реално в момента и пилотът, и всеки друг на борда, може да съди Бойко, защото заради него е трябвало да прелетят над военната зона Ирак и животът на всички е бил подложен на риск.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...