Adsense-top

Цветан Цветанов: БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт

“БСП трябва да знаят, че никога няма да дойдат на власт! Корнелия Нинова се възприемаше като министър-председател. Не могат да преодолеят това!” Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни хъса на червените срещу ГЕРБ. Никога няма да управляваме с БСП, бе категоричен той. Цветанов бе гост на предаването “Тази събота и неделя” по БТВ. Основна тема на разговора с него бе оставката на Димитър Главчев от председателския пост в парламента, съобщава epicenter.bg.
Разговорът в студиото на БТВ започна с исторически препратки. Жени Марчева припомни на Цветанов отстраняването от председателския пост в парламента на Стефан Савов и проф. Огнян Герджиков, които отбелязали края на управлението на Филип Димитров и на Симеон Сакскобургготски. Запитан идва ли краят на ГЕРБ, Цветанов каза: “Това съм го слушал още когато влязохме за първи път в парламента. През 2013 г. пък бе създадена изключително лоша атмосфера. Обществото обаче вярва на ГЕРБ, защото правим политики с видими резултати!”
И продължи по отношение на БСП: „Те трябва да знаят, че БСП никога няма да управлява, защото това не е партията, която е допринесла за развитието на страната!”
“Това е партията, която е участвала в разграбването на страната. В целия този преход от 28 години кажете ми, какво се е случило добро в управление на БСП? Това че банковата система фалира, фалираха КТБ в тяхното управление. Ние ще имаме специална декларация на конгреса си след няколко седмици, защото трябва да спрем с тези спекулации – че някога можем да управляваме с БСП! Защото те не признават историята по начин, по който тя е била. Ние знаем, че те нямат абсолютно никаква позиция за миналото и зверствата, които е правил комунистическия режим. Всичките им конгреси са с исторически факти“, бе категоричен Цветан Цветанов.
Цветанов коментира и предложението на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да отпадне давността за приватизационните сделки.
Заради Корнелия Нинова ли го правите, директно попита водещата, а Цветанов отговори веднага: „Не! Не! Заради истината и заради справедливостта!“
И припомни, че след промените всички са очаквали да бъдат разкрити досиетата на бившата ДС, но информацията била предадена в комисията по досиетата едва през 2010 г.
„В приватизацията участваха всички тези, за които не се даде възможност да бъдат разкрити техните досиета. И тези, които проведоха целия този приватизационен процес са тези, които в момента се изразяват най-яростно, че това не трябва да се допуска и това трябва да бъде забравена страница. Знаете колко много престъпления са извършени. Знаете колко много разследвания са приключили заради това, че е изтекла давността!“, изтъкна Цветан Цветанов.
Цветанов коментира и становището на Реформаторския блок, според което ГЕРБ връща комунизма.
На 26 март българските избиратели се произнесоха коя е дясната партия в България, това е ГЕРБ, която е член на ЕНП, която получи подкрепа на над 1 милион български граждани, отсече Цветанов.
Старата десница не е изпълнила ангажиментите си към обществото, не е разкрила бившите агенти на ДС, заяви той.
Не е имало сделки с БСП за оставката на Главчев, това е изцяло личен акт, бе обяснението на ситуацията на Цветанов. Той нямаше никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ.
“Корнелия Нинова не поиска нищо. Тя каза, че ще отстоява позициите си като опозиция”,разкри Цветанов по повод вчерашния председателски съвет.
Не е лесно да председателстваш българския парламент, когато някой постоянно създава дрязги и конфронтация, каза в началото на разговора Цветан Цветанов.
Цветанов не скри, че много от структурите на ГЕРБ не одобряват оттеглянето на Главчев. Той обаче ще остане в парламента.
Партията стои зад него, бе категоричен Цветанов. Той нямаше абсолютно никаква вина, за да му се иска оставката с този шум, който вдигна опозицията, продължи Цветанов.
Цвета Караянчева натрупа доста опит, ще се справи, убеден е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ. Караянчева бе избрана за шеф на парламента. 

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...