Adsense-top

Политиците да започнат да се отчитат пред гражданите, не пред Брюксел, иска Радев

“Коментарите по доклада са противоречиви, защото самият доклад е наистина витиеват. Аз мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността. Вместо пред българските граждани, с тези доклади българските политици все по- често се отчитат пред Брюксел.”
Това заяви президентът Румен Радев по повод поредния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.
Президентът участва в празника на Сухопътните войски във Военна академия “Г.С.Раковски”.
Радев отбеляза, че най-важно е българските граждани да бъдат убедени в справедливостта и ефективността, да видят, че наистина има реална борба с корупцията.
Тогава ще имаме успехи, когато политиците започнат да се отчитат пред гражданите, категоричен бе държавният глава.
По повод инициативата на ГЕРБ за промяна на Конституцията заради отпадане на давността при приватизацията, Радев заяви, че е по-добре да се фокусираме в настоящето и бъдещето, отколкото да гледаме кой какво е правил в миналото.
“В момента текат обществени поръчки. Какво правим с тях? И с какви механизми в бъдеще ще разкриваме, ще пресичаме и ще преследваме корупционните престъпления”, попита той.
Радев уточни обаче, че още не е гледал филма за границата на Елена Йончева, но ще го направи.
Той отбеляза специално, че в Доклада пише, че няма напредък в разкриването, пресичането, разследването и наказателното преследване на корупцията.
Относно закона за концесиите Радев обясни, че е крайно време ползите от концесиите да се усещат не само от концесионерите, но и от българските граждани.

Източник: News.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...