Adsense-top

Реконтра: Аз съм си властелин в моя си вилает, Валери да не се бърка...


"Председателят на парламента е от квотата на ГЕРБ в управлението и си е наша работа дали ще го сменяме", заяви Бойко Борисов в отговор на излязлото тази сутрин интервю на Валери Симеонов, в което той го обяви, че се държи като едноличен властелин и не е съгласувал уволнението на Главчев с коалицията.
"Как се вземат решенията в ГЕРБ си е наша работа, дори да съм едноличен властелин, това е вътре в партията и вицепремиерът няма никакво отношение към това" - допълни министър-председателят.
Припомняме, че Главчев бе избран с гласовете на ГЕРБ и Обединените патриоти, а след това при първия опит да го свалят, бе спасен с разлика от само 4 гласа. Т.е. само с депутатите на ГЕРБ не би могъл да остане.
От тази гледна точка, Валери Симеонов е прав. Не могат да го уволняват, без да се допитат до коалицията.
Но пък ако наистина тази длъжност е в квотата на по-старшия брат, тогава той може да решава каквото си иска.
Независимо от споровете, сигурно вече е едно нещо - оставката не е "морален акт", взет от самия Главчев, както го изкарват. Бойко го е наритал, за да успокоява опозицията.
Също сигурно е, че коалицията изглежда твърде рехава, със загубено доверие вътре между партньорите, и изобщо не е сигурно ще изкара ли до Нова Година.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...