Adsense-top

ДПС: Настояваме да излезе цялата истина за разбойническата приватизация

„ДПС е първата политическа сила, която настоява да излезе цялата истина за приватизацията в България.
Разгледахме внимателно законовите рамки и след проверка установихме, че Конституционният съд определя давностен срок за този вид сделки.
За това с колегите Делян Пеевски и Хамид Хамид ще инициираме съответните законодателни мерки, с които да се даде правен инструмент на контролните органи да разследват сделките по раздържавяването“, заяви пред БЛИЦ Йордан Цонев.
Припомняме, че депутатите Пеевски, Цонев и Хамид внесоха законопроект за банковата несъстоятелност, който цели да спре вторичното разграбване на активите на КТБ. На въпрос на БЛИЦ кои според него са най-скандалните и грабителски приватизационни сделки, Цонев бе лаконичен:
„Нашата цел е да дадем правен инструмент в ръцете на държавните контролни органи с помощта, на който те ще стигнат до сделките, които са нанесли най-големи щети на българската икономика“.
Сред най-фрапантните сделки по времето на Костов са „Кремиковци“, БГА Балкан, Каолин, Винпром „Дамяница“ и много други. Това е и причината „Агнешките главички“ и главатарят им Костов всеки ден да заливат публичното пространство с лъжи и фалшиви новини. Законодателните поправки подготвени от Пеевски, Цонев и Хамид, ще разплетат множество корупционни възли, за да могат българските граждани да разберат как са били мамени години наред от Костов и неговите ортаци.

Автор: Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...