Adsense-top

Пица, рахат локум и тюрлюгювеч управляват България! Слагайте си калцуните и…вън!

Валери Симеонов сравни бюджета с добре аранжирана и богата на вкусове пица „Калцоне“.
Явно фантазията  на родните ни политици се простира до витрината на треторазрядна квартална пицария, а иначе наблюденията им и сравненията трябва да са с баничарница. Баничка с ориз, баничка без сирене, баничка с праз, баничка с айран, баничка с мляко и върхът на икономическото благополучие – баничка с боза и една кофичка мляко.
Но за родения в Долни чифлик политик пицата сигурно е върхът на благоденствието и само богатите могат да си я позволят.
Всъщност понятието пица, като мярка за охолство и добър живот, въведе Симеон Дянков.  При него обаче тя беше постна. Менда Стоянова също се  нареди на опашката и отбеляза прогреса на щанда. Според нея новият бюджет „пицата“  няма  да има луканка, обаче е обилно поръсена с пармезан.
Явно дамата – икономист рядко ходи на пазар и не знае, че пармезанът е по-скъп от луканката. Говорим за истинския, а не за ментетата, които се пробутват по магазините.
И докато патриотите ни захранват с български пици, а ГЕРБ с френско сирене, от ДОСТ пък обещаха много рахат-локум, ако има предсрочни избори и вземат, че ги спечелят.
БСП не са дали никакво обещание, но най-вероятно ще ни черпят със сладко от рози, ако мине вотът на недоверие.
ДПС искат оставката на правителството, но така или иначе винаги са във властта, затова ще направят един курбан за пред електората, за да отпразнуват победата. Каква победа и те не знаят.
Сините в момента са в насипно състояние, а ако има избори, най-вероятно манджата им ще е силно демократична, внесена направо от „Америка за България“. Което значи бургери и чипс на корем, обилно поляти с ГМО кетчуп и кока-кола.
И докато париите се карат за менюто, животът на електората заприличва все повече на тюрлюгювеч. За някои има мръвка, за други е позволено само да помиришат тавата.
Самата управляваща коалиция е гювеч от несъвместими продукти и все повече затъва в лъжи и обещания и собствените си далавери.
Не вярваме вече нито в пици, нито в гювечи.
Писна ни да ни лъжете от сутрин до здрач, че и по тъмно.
Слагайте си калцуните и се измитайте!
100 евро пенсия и 250 евро хипотетична заплата не стигат не само за пица, но и за хляб!
Искаме нормална държава и честни политици.
Макар че второто у нас е повече от невъзможно!
Той и Слави уж ги търси, ама не е намерил нито един.
Тогава – президентска република до времето, когато наистина ще се намерят честни хора.
Изчезвайте!
Не ви искаме пицата, искаме свободата и достойнството си!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...