Adsense-top

Борисов: ГЕРБ санира блокове, а БСП крадеше предприятия

„Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.
ГЕРБ санира хиляди блокове, а БСП открадна хиляди предприятия, каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател на Република България Бойко Борисов. Той направи това изказване по време на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание. 
По отношение на приватизационните сделки и предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, Борисов заяви по адрес на БСП: „Казват, че искаме да атакувате приватизационите сделки. Не, искаме да атакуваме този, който първи е допуснал да бъдат така направени и да си понесе отговорност“. 
Според него БСП се плаши от този разговор. По думите му по време на 41-ия, 42-ия Конгрес на БСП са фалирали 26 банки. 
Лидерът на ГЕРБ коментира и последното решение на Националния съвет на БСП, с което се даде разрешение на председателя на партията да се подпише под предложенията на ГЕРБ за Конституционни промени, свързани с приватизацията: „Председателят щял да гласува „за“, ама партията щяла да гласува „против“, за да не може да стане това. Защо?“, попита Борисов и определи това като популизъм и хвърляне на прах.
„Затова, че сме санирали на хората блоковете, трябва да ни отричат от сутрин до вечер. Нашето се вижда за хората. Хиляди блокове направени, а тяхното е хиляди предприятия откраднати“, изтъкна премиерът.
Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП, заяви Борисов.
Днес надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре, заяви той. 
„Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.
„Как си го представят физически- предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Бойко Борисов. 
Сега е моментът с общи усилия да придвижим напред темата Западни Балкани, това устройва всички, заяви той. 
„Разговаряхме с колегите от ЕНП, действаме демократично, с ЕП, ЕК и лидерите на големите европейски държави. Надявам се заради България в следващите 6 месеца да сме по-спокойни“, каза още той. 

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...