Adsense-top

Всички министри подкрепяме проф.Петров, той не е крал повече от всеки от нас...

„Проф. Николай Петров има подкрепата на всеки един от министрите от Министерския съвет и лично на премиера Бойко Борисов”, заяви пред NOVA Лиляна Павлова, министърът, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.
От думите на министърката следва, че подалият оставка не е по-виновен от всеки друг в правителството, т.е. всички те са папкали повече от него, и се чувстват виновни, че той "несправедливо" го е отнесъл.
„Когато обаче имаш в един тежък ресор да правиш реформи и всеки ден ще се казва, че срещу този човек има разследване, това би девалвирало концепцията за реформа в здравеопазването и би дестабилизирало системата”, коментира тя.
„Аз изключително много уважавам проф. Николай Петров като човек, като предишен директор на ВМА, като медик и най-вече като министър, който успя за няколко месеца да започне и да стартира определени реформи и да извършва действия, вързани с подобряването на системата на здравеопазването”, подчерта тя.
Проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър, след като одит на военното министерство показа, че като шеф на военна болница е възлагал обществени поръчки на партньора на дъщеря си. Това е единайсетата рокада в здравното министерство за последните 10 години.
По-рано през деня подкрепа за здравния министър, изгонен заради сделка с фирмата на дъщеря му, бе подкрепен и от премиерската сестра д-р Красимира Иванова.
Както изглежда, властта ще брани всеки свой, колкото и да е затънал, защото се страхува, че тръгне ли един, ще заминат всички. Но пък така е най-вероятно да заминат всички заедно накрая...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...