Adsense-top

Мистериозен хакер от седмица побърка ГЕРБ, цялата машина блокира, всички го търсят, а атаките по неудобни профили спряха...

От около седмица добре смазаната машина на ГЕРБ за терор над инакомислещите в Интернет е почти блокирала. Това ясно се усеща по намалелите атаки над профилите на опозиционни активисти, които буквално имаха само по няколко часа "свобода" между две поредни блокирания.
Но сега работата поспря. Основната причина е, че от "някъде" се появи доста мощна атака срещу няколко герберски министри, и дори властта започна да се клати - поне в социалните мрежи. Най-много бой отнесе Лиляна Павлова, която изначално е доста мразена, и тази омраза умело бе рестартирана и се превърна във вълна. Също бяха ударени Владислав Горанов и премиерът Борисов, като в момента и срещу тях се надигат вълни от възмущение по повод публикувани информации за техни скандални изказвания.
В тази ситуация се оказа, че армията от тролове на Цветан Цветанов е напълно безполезна, защото атаката дойде от сайтове и блогове извън Фейсбук, които не могат да бъдат блокирани. А в самия Фейсбук се получи масово разпространение на препратки и коментари, пускани от обикновени читатели. Тъй като става дума за хиляди хора, то фактът, че в момента основните опозиционери са с блокирани профили, реално не изигра роля.
Разбира се, ако не бяха блокирани, вероятно те първи биха споделили новите скандали. Но и без тях, буквално за 2-3 дни, Мрежата потъна в скандалните изказвания на властниците, и в гнева на хората срещу тях.
В момента тежката и скъпа система на Цветанов се занимава да търси от къде идва атаката. Подозират се основно БСП и традиционно - руските хибридни войници.
Засега признаци да заловят някого няма.
Ако съдим обаче по случващото се, атаката е едва в началото си, и най-интересното предстои.

Г.Н.

1 коментар:

  1. Супер! Страхотно се радвам! На-после някой да запуши налните усти на гепберастките тролове!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...