Adsense-top

Лумпени внесоха импийчмънт на Тръмп, отхвърлят ги дори съпартийците им...

Няколко демократи в Камарата на представителите на САЩ внесоха предложение за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщава АП. Идеята обаче не се приема дори от собствените им съпартийци. Лидерката на малцинството Нанси Пелоси обяви, че няма смисъл от подобен ход, правилното е да се изчакат междинните избори догодина, когато Демократите могат да си върнат мнозинстово в Камарата.
Конгресмените го обвиняват във възпрепятстване на правосъдието, незаконно уволнение на директора на ФБР Джеймс Коми, "подкопаване" на американската правосъдна система, нарушаване на свободата на слово и нарушаване на член за възнагражденията.
"Вярваме, че президентът Тръмп нарушава Конституцията на САЩ и въвеждаме пет точки за импийчмънт", каза демократът от Тенеси Стив Коен.
Той е подкрепян от Луис Гутиерес от Илинойс, Ал Грийн от Тексас, Адриано Еспаилат от Ню Йорк, Марша Фъдж от Охайо и Джон Ярмут от Кентъки.
Според АП малка е вероятността импийчмънтът да се случи, тъй като републиканците контролират Долната камара. Дори Демократите да си я върнат догодина, не е сигурно че ще стигнат до импийчъмнт. За такъв трябва и одобрението на 2/3 от Сената. Там Републиканците също имат мнозинство, а шансът на междинните избори да паднат под 1/3 е нулев.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...