Adsense-top

Калин Терзийски пак за ”клетия” Гришо: Лувъра ли е по-важен за цивилизацията или стадион Маракана?

Писателят Калин Терзийски продължи с тезата си, че Григор Димитров е ”едно клето момче”, което играе добре тенис. Според него не е нормално един писател да получава 100 000 по-малко. По думите му писателите заслужават повече. Това заяви Калин Терзийски, продължавайки дискусията за стойността на труда. Димитров спечели един турнир в Лондон и взе 2,5 млн. долара. Аз за един разказ, написан за българския вестник в Лондон, взимам 25 паунда. Българският народ не прави нищо, за да издигне на световно ниво писателите си. Те знаят за мен, че съм пиел, но не знаят какво съм написал. Това е трагично. Аз обичам Григор Димитров, но не мога да го приема насериозно, защото не приемам насериозно спорта като цяло. Народът е стъпкан и трябва да се радва на боклуците от Китай, каза още той.
Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт. Лувъра ли е по-важен за цивилизацията или стадион „Маракана, попита Терзийски.
По времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. Не вярвам да има останал някой известен, заяви още Терзийски пред Нова телевизия.
Ако една картина  на Леонардо попадне в Папуа, то местните ще я използват за хартия, посочи той. 
Когато противопоставяш 2,5 млн. на 25 паунда, то казват, че това е противопоставяне. Не, обичам това момче. Казвам, как 100 пъти се подценява един труд. А това е опасно. Един народ може да бъде пратен в нищото, каза още писателят.
Оценките за това, което съм написал, на 50 процента са положителни, посочи той.
Защо всички обвиняват новата Мис България, че не е красива според техния вкус? Българинът знае, че всичко става по втория начин и тя така е станала Мис. Е да, ама ако не е? Ние приемаме всичко това за даденост, защото всички сме се уредили по втория начин. Мис България е хубаво момиче. Има особена физиономия и й прави чест, че не пипнала нищо по нея. В България вече пластичните операции се приемат за даденост. Д-р Енчев е национален герой, разкри Терзийски. 
В личния си живот съм добре. Не пия от много време. Аз съм човек, който като реши нещо и го прави. Пред вас мога да си отхапя пръста. Трябва да се изпитва удоволствие от живота, завърши писателят.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...