Adsense-top

Таймс: Българският премиер ще бъде разпитван за наркотици...

Проверяващ прокурор ще снеме обяснения от премиера Бойко Борисов относно изказването му, че в българския парламент има наркотрафиканти и хора, които купуват гласове. Това съобщи сайтът на в."Таймс", цитирайки главния прокурор.
Той уточни, че проверката по случая ще приключи в рамките на десетина дни.
Вчера сигнал до Цацаров по случая изпратиха от БСП. Той обаче уточни, че към този момент вече са били постъпили същите искания от две граждански движения – „БОЕЦ” и „Възраждане”.
Цацаров подчерта, че не би се самосезирал по конкретния казус, защото „прокуратурата не бива да се използва за разчистване на политически сметки”.
Въпреки всичко ние сме длъжни да направим проверка след подадените сигнали. Това не е криминален, а политически проблем и той се прави само, за да се вдига политически шум, смята главният прокурор.
Изказването на Борисов за наркотрафикантите и купувачите на гласове в парламента вече доведе до политически трусове в държавата. С него той вероятно визираше депутати от БСП. Единият е Манол Генов, който е обвинен, че пряко е организирал купуване на гласове в Асеновград. Другият е Георги Стоилов, чийто брат Илия Стоилов е предполагаем ръководител на група за разпространение на наркотици и рекет в Русе. Генов не е осъден, а Стоилов не е обект на разследване.
След изказването на Борисов лидерката на БСП Корнелия Нинова неколкократно поиска той да дойде в парламента и да даде обяснение кои двама души е визирал. В рамките на скандала тя беше изгонена от пленарната зала от вече бившия председател на НС Димитър Главчев. Опозицията възприе действията му като цензура и поиска оставката му, а в края на миналата седмица Главчев се оттегли.
Вчера стана ясно, че прокуратурата все пак ще извърши проверка на изказването на премиера.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...