Adsense-top

Жаблянов: Борисов е правил далеч по-груби квалификации от Иво Христов, но никога не се е извинявал

Напомняме, че далеч по-груби квалификицаии като „лош материал“, „прости“ и подобни по отношение на българите са правени от сегашния министър-председател, за които извинения не са поднасяни до този момент. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Валери Жаблянов в декларация от името на група в отговор на декларацията на ГЕРБ, в която те те поисаха оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, предаде Агенция „Фокус“. 
„В тежките години на Втората световна война българският народ, неговите духовни водачи застанаха в защита на българските евреи. Със съвместните усилия на различни по своите идейни и политически убеждения, но демократично мислещи обществени слоеве, беше извършено дело, несравнимо по своя мащаб и краен резултат – спасяването на българските евреи. Тази историческа истина не може да бъде подменена, пренаписана или изкривена от заинтересовани политически среди и държави. Тя намери своето подобаващо място в отношението между българския и еврейския народ и се превърна в ценност на нашето междудържавно общуване“, каза Жаблянов. 
Той отчете, че БСП е участвала в този исторически подвиг. 
„Следователно напълно несъстоятелно е, който и да е било да поставя под съмнение нашата позиция, защото тя не е просто устно изразена както позициите на редица съвременни партии“, подчерта той. 
„Ние изразяваме нашето дълбоко безпокойство и несъгласието политическата дискусия в днешното Народно събрание да бъде фокусирана върху периоди от историята, които разделят нашата нация. Очевидно това е търсено, целенасочено. Убедени сме, че нашата отговорност като представители на българския народ е да уважаваме историята и да не е я използваме за ново противопоставяне“, коментира Жаблянов. 
Жаблянов поясни, че колегата му проф. Иво Христов вече е поднесъл своите извинения за направената от него квалификация, че 80% от българите са дебили и подчерта, че народните представители независимо от коя парламентарна група са, имат обща конституционна и гражданска отговорност да работят за по-доброто бъдеще на българските граждани и българската държава.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...