Adsense-top

Работниците, а не фирмите с милионите, са виновни за некачествените ремонти...

Никоя фирма няма интерес да работи некачествено. Никой обаче не може да гарантира, че някоя фирма, някоя бригада, или някой конкретен строител няма да направи това, което вие показахте" (наредените на зиг-заг антипаркинг колчета в подлеза на НДК, б.р.). С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред Нова телевизия скандалите около некачествените ремонти в столицата.
Тя допълни, че в ситуацията няма нищо извънредно, а просто тази година са били реализирани и продължава работата, по много обекти. Фандъкова обяви, че се радва на активността на гражданите, които подават сигнали за некачествени ремонти.
"Всяка нередност се отстранява за сметка на изпълнителя. Прекратихме и договора на фирмата, ремонтирала "Шипченски проход". Освен това, фирми, допуснали некачествени ремонти, няма да могат да участват в конкурси отново", обобщи кметът на София.
Фандъкова уточни, че няма да прекратява договори, като ПР-акция, както искали някои общински съветници. До тази стъпка се стигало само при сериозни аргументи.
Коментирайки велоалеята на улица "Георги Раковски", обособяването на която предизвика много коментари, кметът при призна, че в проекта е имало доста погрешни решения и критиките са били основателни. Общината обаче се съобразила и недостатъците са били коригирани.
Фандъкова припомни, че преди велоалеята на улицата непрекъснато е имало паркирани автомобили и пак се е ползвали само по една лента на посока. Кметът на София допълни, че при създаването на проекта за продължението на велоалеята от Кристал до тази на бул. "Дондуков" ще има срещи и обсъждания с неправителствени организации и всички предложения са добре дошли.

Източник: Дневник

3 коментара:

Кажете си мнението...