Adsense-top

Здравният министър е честен, не трябва да му приемаме оставката...

„Проф. Николай Петров има подкрепата на всеки един от министрите от Министерския съвет и лично на премиера Бойко Борисов”, заяви пред NOVA Лиляна Павлова, министърът, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.
„Когато обаче имаш в един тежък ресор да правиш реформи и всеки ден ще се казва, че срещу този човек има разследване, това би девалвирало концепцията за реформа в здравеопазването и би дестабилизирало системата”, коментира тя.
„Аз изключително много уважавам проф. Николай Петров като човек, като предишен директор на ВМА, като медик и най-вече като министър, който успя за няколко месеца да започне и да стартира определени реформи и да извършва действия, вързани с подобряването на системата на здравеопазването”, подчерта тя.
Проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър, след като одит на военното министерство показа, че като шеф на военна болница е възлагал обществени поръчки на партньора на дъщеря си. Това е единайсетата рокада в здравното министерство за последните 10 години.
По-рано през деня подкрепа за здравния министър, изгонен заради сделка с фирмата на дъщеря му, бе подкрепен и от премиерската сестра д-р Красимира Иванова.
Както изглежда, властта ще брани всеки свой, колкото и да е затънал, защото се страхува, че тръгне ли един, ще заминат всички. Но пък така е най-вероятно да заминат всички заедно накрая...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...