Adsense-top

Германската армия през Втората световна са почтени войници, те не са на...

 
Вермахтът не са нацисти, това са честни и почтени германски войници. Това обясни лидерът на ВМРО Красимир Карачанов по повод новия скандал с назначение на съмнителни фигури във властта.  Този път става дума за по-висока длъжност от предните две, доколкото е председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев.   Предният най-висок беше един заместник-министър. Председател на агенция е малко под министър като понякога се счита с ранг на министър.
Предложеният от Обединените патриоти е заснет с тениска с надпис Wehrmacht (Вермахт) – общото название на германската армия по времето на Хитлер. На кадъра, публикуван от агенция БГНЕС, Харалампиев е на поклонение на гроба на Тодор Александров с привърженици на ВМРО.
Според информационната агенция той е бил предложен начело на ДАБЧ именно от председателя на националистическата партия и настоящ вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов.
ДАБЧ е пряка отговорност на друг от лидерите на „патриотите” – вицепремиерът Валери Симеонов.
Самият Харалампиев до средата на т.г. беше зам.-областен управител на София. Бил е изпълнителен директор на фондация „Българе”. Също така е организирал концерти у нас на сръбските турбофолк диви Лепа Брена и Цеца Ржнятович, пише БГНЕС.  
Петър Харалампиев на гроба на Тодор Александров с други националисти. Носи тениска с надпис Wehrmacht - армията на Хитлер Петър Харалампиев на гроба на Тодор Александров с други националисти. Носи тениска с надпис Wehrmacht - армията на Хитлер.
Това е поредният скандал с предполагаеми крайнодесни възгледи на хора от Обединените патриоти, които са на държавни постове. По-рано тази година бе публикуван кадър на директора на дирекция „Социална политика” във военното министерство Иво Антонов, който бе изпънал дясната си ръка в нацистки поздрав пред германски танк. Той запази поста си, след като получи подкрепа от доста хора във Фейсбук и от организации на ветерани.
Преди това зам.-министърът на регионалното развитие, предложен от националистите, Павел Тенев подаде оставка заради снимки, в които „поздравява” по същия начин восъчни фигури на нацистки войници. Тогава скандал предизвикаха и думите на вицепремиера Валери Симеонов, че самият той като студент си е правил майтапчийски снимки в концлагера Бухенвалд.
Впоследствие се появиха снимки и на президентския съветник и бивш служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов, дегизиран като Хитлер на маскин бал. Той запази поста си, а президентът Радев отрече подчиненият му да има нацистки възгледи.
Снимката на Петър Харалампиев с тениска на Вермахта се появява в деня на националистическо факелно шествие в София, което ще се поведе от Красимир Каракачанов и евродепутата Ангел Джамбазки. 
Организатор на „Български марш” е ВМРО, а целта на събитието е да се отбележат пагубните за България решения в Ньойския договор от 1919г.
Някои медии алармираха, че в шествието ще вземат участие крайнодесни организации, включително забранената в някои европейски страни „Кръв и чест”.
Според световните историци, Вермахтът е неразделна част от нацистите. Без армията, Хитлер не би могъл да удържи властта дори в Германия. По време на Нюрнбергския процес, са съдени и висши генерали, а не само политици и партийци. За да се разграничи от нацизма, днес Германия нарича армията си "Бундесфер".

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...