Adsense-top

Цецка много доволна от доклад на ЕС, дето ни реже напълно от Шенген... справяли сме се били с "реформите"

Правосъдният министър Цецка Цачева определи доклада на Европейската комисия (ЕК) за напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка като положителен и мотивиращ. Тя подчерта липсата на нови препоръки:
Ясно се заявява, че работата трябва да продължи, което може само да ни мотивира и да ни накара с по-бързи темпове да стигнем до окончателно изпълнение на 17-те препоръки. Правителството изцяло подкрепя изразената перспектива за преминаване към хоризонтален механизъм за върховенство на закона, общ за ЕС. Онова, което за първи път се постига, е, че липсват нови препоръки в настоящия годишен доклад.
Искрен Веселинов, заместник-председател на парламентарната група на Обединените патриоти, беше категоричен, че мониторингът над страната ни трябва да отпадне:
Препоръките от януари не са изпълнени, но по всички се работи, но всичко това са подробности за нас. Този мониторингов механизъм е лош, той трябва да отпадне. България е суверенна държава, пълноправен член на ЕС и просто не трябва да се занимаваме с тези неща.
Не такива обаче са коментарите на независимите наблюдатели. От Национален протест срещу безобразията в България коментираха, че по същество докладът казва, че скоро Шенген няма да видим. Така излиза, че Цецка е доволна от това.
"Докладът на ЕК за съдебната система, бил позитивен според Цецка Цачева.
Няма такъв смях. Хората им казват имате седем неща, които не сте свършили - тя обаче ни обяснява, че това правителство работело от едва май месец :)
Няма значение, че те управляха и преди това два пъти :)
В доклада на ЕК им казват на Бойко и компания, че всичко в България е Мафия и няма да видим Шенген.
Но мама Цецка не мисли така :)
Тя пак си дрънка нейната песен, че всичко в България било в Реформи и Просперитет :)", пишат от най-голямата опозиционна група във Фейсбук.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...