Adsense-top

Октоподът ПАРНО може да ви докопа и без да сте абонат! Дядо от Смолян може да отиде на топло за ТОПЛО на столичен адрес!?

Дядо от Смолян е осъден да плаща за парно на столичен адрес, на който никога не е стъпвал. 72-годишният Стефан Иванов вече е задлъжнял с 1300 лева, разказа Нова телевизия.
Пенсионерът завежда дело за доказване на самоличност. Той твърди, че мъж със същото име, но с друго ЕГН е длъжникът на топлофикационното дружество. „По най-баналния и неприятен начин. Когато отидох да си изтегля пенсията от банката се оказа, че нямам право да я тегля, тъй като тя е запорирана по искане на „Топлофикация”-София”, коментира Стефан Иванов.
Така мъжът разбира, че дори е бил осъден от Софийския районен съд за неплатени сметки на Столичната топлофикация. „И се оказа, че аз дължа на „Топлофикация” 909 лева, а с лихвите и хонорара на адвоката им идва някъде към 1300 лева. Първо отидох в „Топлофикация” и служителката ми каза буквално, че законът и „Топлофикация” не грешат”, допълни дядото.
Стефан научава, че има съименик, който е бил неизряден клиент на софийското парно. „Оказа се, че действително на посочения адрес в Люлин има човек, който носи моите имена, трите имена, но с различно ЕГН вероятно. Но хората търсят парите от мен”, добави Стефан. Мъжът смята, че най-вероятно е жертва на чиновническа грешка. Неговите данни били взети, без да се обърне внимание на ЕГН-то. От „Топлофикация”-София твърдят, че няма грешка. Те посочиха, че апартаментът е собственост на мъжа и неговите данни са били посочени в Службата по вписвания.

Източник: bnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...