Adsense-top

НОВА ОБИДА ЗА БЪЛГАРИТЕ! Вежди Рашидов като Иво Христов: В България остава само това, което „не става за чеп за зеле“

"Обичам свободията, а не свободата", каза пред БНТ бившият министър на културата
В интервю за БНТ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов горчиво отбеляза, че България изнася потенциала си в чужбина, а остава това, което „не става за чеп за зеле“. 
Той сподели, че не съжалява, че не е министър на културата и в сегашното правителство. Допълни, че е бил министър достатъчно дълго време, а е и настъпил период на демотивация, заради "т.нар. интелектуалци и платени протестъри", които са критикували културните му проекти като Ларгото и „Квадрат 500“ в София. Сега същите хора са във властта на директорски позиции, заяви депутатът.
"Обичам свободията, а не свободата. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами", каза депутатът.
Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини. Специално място ще намери и платно на Рембранд. Той допълни, че му предстои изложба с лични творби по време на европредседателството, както и изложби в Люксембург и Третяковската галерия в Москва.
Рашидов осъди поведението на опозицията в сегашния парламент, но отбеляза, че ако тя продължи да се държи така „инфантилно“, най-вероятно партия ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Той отбеляза, че общественото говорене е нехигиенично, от което е пострадал и лично той.
Рашидов сподели, че синът му не живее в България, защото дъщерите му са били тормозени в училище заради медийния образ, който е бил изграден на Вежди Рашидов. "Сериозни култури и държави са загинали, така че да не си правим илюзии, че малка държава като България ще издържи", отбеляза той.

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...