Adsense-top

Карадайъ: Ситуацията в страната е тревожна! Сваляме правителството!

„За нас в момента не стои въпроса за сближаване с когото и да е.
Ситуацията в страната е тревожна.
Преформатирането на управленската коалиция, дали ще е чрез предсрочни избори или по друг начин, е задължително!“
Решение за свалянето на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти взе днес Централният съвет на ДПС на своето първо заседание след изборите. За това обяви председателят на движението Мустафа Карадайъ.
„Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхното поведение и политика загробват и държавата“, каза Карадайъ.
„Демокрацията е заплашена, стабилността в страната е под заплаха и това изисква спешни действия от нас“.
Карадайъ подчерта, че предстоят разговори с БСП относно вота на недоверие срещу правителството, който социалистите смятат да внесат в парламента.
„В Батак ние сме първа политическа сила. Доколкото имам информация, има призиви за оставка на кмета, защото предстоят разследвания. Съдебни решения, влезли в сила, все още няма. Тепърва ще се извършват проверки.
Искам обаче да ви обърна внимание на модела на двойните стандарти на ГЕРБ и двойния стандарт на ГЕРБ за морала. Представихме влезли в сила решения от 2015 и 2013 г. решения на Върховния административен съд, които не се изпълняват. Видяхме кадрите на границата и саморазправата. Къде е моралът? Резултатът е вицепремиерски пост“, заяви с гневен тон Карадайъ, като явно намекна за скандалните изпълнения на Валери Симеонов на границата с Турция, когато блъскаше възрастни жени.
„Европредседателството не може да бъде алиби за коя да е власт, още по-малко на власт с участието на националисти. То не може да бъде аргумент да продължава тази политика, която застрашава бъдещето на страната“, подчерта Карадайъ.
На въпрос за завръщането на Ахмед Доган в политиката и слуховете в „24 часа“ за здравословното състояние на почетния председател на партията Карадайъ отговори: „Всички можем да се разболяваме, все пак е есен. Вчера имахме 4 часа заседание на председателския съвет на ДПС, което включва всички областни председатели, ръководството заедно с почетния председател на партията. Така че въпросът с тези внушения е приключил. Колкото до завръщането на г-н Доган в оперативната политика, мисля, че г-н Доган неведнъж е заявявал категоричната си позиция“.

Източник: Епицентър.бг

1 коментар:

  1. Карадайъ може да си свали само гащите. За правителството няма думата. Аз също не харесвам Борисов заради неговото гъзолизане към американците и ЕС ,но не виждам повод (или поне аз не знам) заради който се налага форсирана смяна на правителството. И при едни нови избори резултата ще е същия.Просто те са си купили толкова гласове че са 3 обиколки напред.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...