Adsense-top

Турция ни пробва - пуска въоръжени да бият на наша територия, готви нахлуване...

 
Прокуратурата разследва причиняване на телесна повреда на български гражданин, от служители на пункт Хамзабейли в района на ГКПП - Лесово.
На 29.10.2017 г. около 07,45 часа в дежурната част на ГКПП – Лесово е постъпило телефонно обаждане от служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера на граничния пункт , която е съобщила за случай на саморазправа с лице, български гражданин.
Инцидентът, според съобщеното, е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служители на съпределния на ГКПП – Лесово - пункт Хамзабейли са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.  Не се уточнява точно от коя служба са били турските служители на Хамзабейли.
Служители на турския граничен пункт са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око.
Дир.бг научи, че по първоначална информация турските гранични служители твърдели, че българинът е избегнал проверката, като е преминал четирите гранични бариери. При влизането на Лесово нашенецът е имал както лични документи, така и тези на автомобила. Версията на турските граничари звучи невероятно как лек автомобил е преминал четири бариери без да бъде проверен.
За инцидента Районна прокуратура – Елхово е сигнализирана на 01.11.2017 г. С постановление от същия ден районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на българския гражданин от длъжностни лица, при изпълнение на службата им.
Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начина на влизането им на територията Република България.
За образуваното досъдебно производство е уведомен главният прокурор Сотир Цацаров. По негово разпореждане разследването по досъдебното производство ще бъде извършвано лично от прокурор, в максимално кратки срокове.
По принцип, подобни провокации се правят преди да се направи нещо по-голямо. Пробва се реакцията на отсрещната страна. Ако е хилава, по-лесно ще навлязат танковете и пехотата. Поне това сочи историята.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...