Adsense-top

Д-р Мирослав Ненков: В здравеопазването трябва да бъдат рязани глави

Няма такова нещо като лекарска мафия. Хората с бели престилки работят, крадат няколко няколко наглеци, които са си намерили уютно местенце", разкри той.
В здравеопазването трябва да бъдат рязани глави, не физически разбира се. Тези хора харчат нашите общи обществени пари. Те хора са намерили на баницата мекото или по-скоро им е разрешено. Това заяви в  предаването "Още от деня" по БНТ зам.-здравният министър до днес д-р Мирослав Ненков.
Съвсем логично е всеки нов министър да си избере екипа. Аз бях категоричен, че няма да остана на поста си с нов министър, който и да е той. Това не е лично отношение към г-н Ананиев, с когото имаме наистина добри отношения, но не считам, че е ок. Тази тема беше обсъждана и с премиера Бойко Борисов. И на него му казах, че ще бъда зам.-министър само с проф. Николай Петров.
Дадох отчет на г-н Ананиев за основната работа, която съм сършил през тези 6 месеца, обясни той„
Една "смела" журналистическа разработка коства поста на проф. Николай Петров. Той си отиде достойно, без да се обяснява. 
С нашата работа успяхме да затворим някои кранчета, през които изтичаха парите за здравеопазване.
Не мога да кажа дали журналистическата разработка е "смела" или е поръчка. Няма такова нещо като лекарска мафия. Хората с бели престилки работят, крадат няколко няколко наглеци, които са си намерили уютно местенце", разкри той. 
Стартирахме някои мерки, за които съм убеден, че ще има приемственост. Вече не съм зам.-министър и мога да не спазвам добрия тон. В системата на здравеопазването не крадат лекарите, които всеки ден спасяват човешки животи. Крадат мениджърите, не всички, но има много недоброжелателни мениджъри", категоричен беше д-р Ненков.

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...