Adsense-top

Нищо тук не може да бутне Бойко, но той трепери, че май "началниците" там се сменят...

 
Наши източници в ГЕРБ докладваха, че в момента в партията има голямо напрежение. Пищният конгрес за 17 милиона, на който сервираха от най-скъпите хайвери, е бил малко за отвличане на вниманието и прикриване на положението.
Бойко е много притеснен, че настъпват промени при "началниците" в Европа. А той като стара фуражка и после - ниско поставена мутра, добре знае, че сменят ли се шефовете, отлитат и много от тия надолу.
Един от двамата закрилници вече изчезна. Това беше фамилията Клинтън и мюрето им Обама. Тръмп, както личи, ще се закрепи на поста, т.е. скоро завръщане на приятелчетата на Баце няма да има.
Сега обаче се оказа, че се клати и основния европейски ступор - влюбената чисто физически в нашия Балкански юнак баба Меркелана. В Германия започнаха преговори за "голяма коалиция", след като бабата не успя да се договори с двете по-малки партии.
Но "голяма коалиция" с нея начело е невъзможна. Социалдемократите изначално решиха, че няма да правят съюз с Меркел. Това означава, че Християн-демократите ще трябва или да се откажат от Меркелана, или да идат на нови избори. Но такъв резил при съставянето на кабинета ще удвои резултата на нацистите от "Алтернатива за Германия". Което ще направи следващия Бундестаг още по-кошмарен.
Т.е. всичко опира до това десните да се откажат от Меркел и да бетонират 5 години съюз с левицата.
Но на Бойко подкрепата му е не от десницата и от някаква партия. А от бабата лично.
Без нея, и без Клинтънови, остава като една стърчаща глава, без началници.
Която новите началници очевидно не долюбват.
В България Бойко се гаври с всички, но ако остане без началство, може да усети много бой...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...