Adsense-top

Не мога да спася България, дори Украйна, ако не изплуват сами, изчезват, много жалко...

Руският президент Владимир Путин в откровено интервю за частната телевизия УРТ буквално разби всички митове за имперската политика на Русия и за това към какво тя се стреми.
Най-интересната за нас част беше свързана с външната политика. Той бе попитан как ще възвърне руското влияние на Балканите и в граничните на самата Русия страни.
"Вижте, това в момента е невъзможно, а и не ни е необходимо. Изискваните ресурси са огромни, и е далеч по-разумно да ги инвестираме в собственото си развитие. Не мога да спася България, Румъния или дори Украйна. Факт е че тези страни загиват, но Русия не може да хвърля прекомерни усилия за тях. Имаме 140 милиона народ, за който трябва да се грижим, както и територия 50 пъти по-голяма от тяхната. Това ни е приоритетът." - каза Путин.
Изненадана най-вече от споменаването на Украйна, водещата поиска допълнителни пояснения. Тя каза, че в Украйна 40% от населението са руснаци и настоящото разсипване на страната от Запада, фактически вреди на руската нация.
"Да, така е, милиони руснаци страдат от събитията в Украйна. Но разберете ме, атаката не е срещу нея, а срещу съществуването на Русия изобщо. Трябва да спасим първо Русия, а след това всеки друг. Без Русия няма как да помогнем другиму. Може би след 50 години ще имаме ресурс да помогнем на Украйна или на Балканите. Но до тогава не е ясно те ще съществуват ли изобщо." - отговори Путин.
Малко по-късно по въпрос за икономиката отново стана дума за България.
"Същата политика, която разрушава Източна Европа, бе приложена и в Русия. Знаете каква варварска приватизация се случи, как се създадоха олигарсите, как бяха разграбени петролът, газът, металите. Знаете неолибералите, които превзеха медиите и обществото. Знаете разрухата в образованието. Всичко това се случи не само в България или в Киев. То е случи и в Русия. Дори в момента не сме се преборили. При нас процесът изглежда като едва-едва обърнал се. И трябва този крехък обрат да се развие. В Източна Европа е неспасяемо без огромна външна намеса. Икономиката ще продължи да се разпада, населението да емигрира, държавите да се обезлюдяват. А гледащите към Русия за спасение, ще бъдат разочаровани. Ако тръгнем да им помагаме, може да убием себе си.
"Но ние се намесихме в Сирия, нали така?" - попита журналистката.
"Сирия е друго. Това там е силно ограничена военна намеса, която не е и много скъпа. И в Сирия държавата съществува, тя не е инфилтрирана от чужда агентура. Мисленето на населението не е промито от западната пропаганда. Ако е за военна намеса, и ако поискат, готови сме да помогнем на всеки. Но днес, дори да окупираме България или Украйна, това не постига нищо. Мозъците са промити, твърде много хора вярват в лъжите на запада и ще ни приемат като врагове. Борбата с лъжата струва стотици пъти повече от борбата с "Ислямска държава" и с терористите. Как ще убедим хората, че четвърт век са лъгани? Как ще им обясним, че за всяко евро, получено от еврофондове, плащат по 10 евро през завладените им пазари? Как ще разбием илюзията, че Европа е рай, който само чака те да идат там? Това е почти невъзможно да стане с малко разходи. Ще струва колкото сто войни в Сирия. Русия няма този ресурс точно за България." - отговори Путин.
"Какво е бъдещето за тези страни тогава" - бе последният въпрос.
"Не знам, всеки народ сам си кове историята. В Русия виждате, че бяхме дори по-заразени, но се пробудихме. Вероятно е възможно и там нещо да се промени. Трябва сами да го направят. Ако стане - добре, ако не стане - нека се радваме поне на вече постигнатото - Русия е спасена и ще запази поне спомена за тях..." - завърши президентът.

Г.Н.

20 коментара:

 1. Трезв анализ, но той е валиден за мирно време. В случай на война тя ще сеп води на територията на прабалтийските държави, Украйна, Молдова, Румъния и България!

  ОтговорИзтриване
 2. Хибридният сайт се е олял в измислиците.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. не е ли вярно написаното? Айде де!

   Изтриване
  2. Добре ли плащат американците?

   Изтриване
  3. Какво значи това: не е ли вярно написаното..... Изказването ми звучи малко като подигравателното "видяхте ли сега аха" а не като човек който е уплашен от това което го е споходило въпреки неговото старание

   Изтриване
  4. Вземи се гръмни!

   Изтриване
  5. УНКНОУ ,КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ И КОЙТО И ДА СИ , ТА КОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УПЛАШЕН ?аЗ НЕ РАЗБИРАМ .мОЖЕ БИ НИЕ МБЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СМЕ УПЛАШЕНИ ,ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА СЕ ЗАСТЪПИЗА НАС А ПАК ЩЕ БЪДЕМ ПЛАЦДАРМЗА ПУШЕЧНО МЕСО .аКОДО ТОГАВА ТУК НЕ ОСТАБНАТ САМО ЦИГАНИТЕ ,КОИТО ИМАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА НИЩО ДА НЕ ПРАВЯТ И ДА СЕ МНОЖАТ ,КАТО ХЛЕБАРКИ .

   Изтриване
 3. Е КАКВО ОЧАКВАХТЕ ДРУГО ЛИ ТОСЕ ВИЖДА ТОЛКОВА Е ПРОЗРАЧНО ЧЕ НЕ ИСКА КОМЕНТАР НАПРАВО СМЕ УТРЕПАНИ ЦЕЛТАЕ ПОСТИГНАТА ОТ ЗАПАДА БЕЗ ВОЙНА УБИТИ

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. убит си само ако паднеш - АЗ ОТКАЗВАМ ДА ПАДНА !!!
   ОТКАЗВАМ ДА ПАДНА БЕЗ НИКАКВА СЪПРОТИВА НЕ - БЕЗ БОЙ ОТКАЗВАМ ДА ПАДНА!!!

   Изтриване
 4. За всяко евро евросубсидия плащаме 10.Не е ли вярно?ЕРП та,Вериги магазини,Банки,застрахователни компании, и мн.други.Това е самата истина.Не съм русофил,Реалист съм.

  ОтговорИзтриване
 5. Нещата са точни и верни ! И не знам късогледите и облъчени западнопоклонници защо "вият" като вълкодавци ! Какво донесе запада на България !? Денационалицация,деморализация,демонокрация(а не демокрация),извратена ценностна система(нравствена и духовна деградация) и т.н. Преклонение пред консуматорските инстикти !

  ОтговорИзтриване
 6. Всичко това е вярно,само дето не го е казал Путин ! Този сайт си фабрикува тезиси и ги влага в устата на някой известен политик,че уж ги е казал !? Ако го е казал,щяха да позоват,кога го е казал и къде ? Коя е журналистката,която задава въпросите и т.н !

  ОтговорИзтриване
 7. Путин е прав -България загива.Нямаме облик на достойна нация.

  ОтговорИзтриване
 8. АБСОЛЮТНО Е ПРАВ ПУТИН! СТРАННОТО Е ЧЕ ТОЙ СМЕЛО ГО КАЗВА, ДОКАТО НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ НЕ СМЕЯТ ДА КАЖАТ УЖАСНАТА ИСТИНА ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА И!

  ОтговорИзтриване
 9. Нещастници, всичко е измислица. Прочетете какво казва за себе си самият блогър от "ГъделНюз": http://www.gudelnews.com/

  ОтговорИзтриване
 10. Прочетете какво е написал блогърът най-отдолу на сайта: "Абсолютно всичко в този сайт е майтап, който го приема по друг начин, значи няма чувство за хумор... Тема „Обикновен“. Предоставено от Blogger."

  ОтговорИзтриване
 11. "Гъдел Нюз е блог за новинарско фентъзи на Великия ум - самоук и гениален български писател от началото на 21 век. Тук се публикуват новините, каквито биха били, ако зависеше от един умерено луд, с богато въображение. Не се "връзвайте", забавлявайте се. Това е целта на художествената измислица - да ви доставя удоволствие, а не да ви информира и с това да ви ядосва... :) "

  ОтговорИзтриване
 12. Книжната индустрия в действие! :) ;)

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...