Adsense-top

Отговор от "Гъдел Нюз": Новината за танковете е само привидно фалшива, събудете се българи, защото политиците ви спят...

 
Искам да припомня няколко исторически факта.
През 1885 г., когато в Източна Румелия се подготвя Съединението, българският княз Батенберг насрочва военни учения в Княжество България. Когато Съединението става, тези войски, които уж били на тренировка, се оказват доста бързо в Пловдив.
Преди Първата световна война, започва серия от "учения" и "частични мобилизации" на войските на всички Велики сили в Европа. Когато войната избухва, всички вече са се "учили" седмици наред.
Когато изригна украинската криза и превратът в Киев, Русия обяви... сетихте ли се? Учения точно до украинската граница. Нито един руски войник не е стъпил в Украйна, но 150 хиляди души бяха на границата от Север. Затова и никой от новата власт в Киев не посмя да оспори отцепването на Крим, а войната в Донбас започна едва седмици по-късно.
И още един пример - първото нахлуване на Турция в Северна Сирия, стана не за да гонят кюрдите и не за да свалят Башар Асад. А защото някаква гробница на мюсюлмански духовник била застрашена от войната и те били длъжни да я опазят. Турските танкове навлязоха на 50 км. в Сирия - напълно незаконно, без покана от Дамаск, и без решение на Съвета за сигурност.
И така стигаме до фалшивата новина за 82 турски танка, дошли на учение в България, и отказали да си тръгнат.
Погледнато в рамките на времевия континиум, тази новина не е фалшива. Нещо именно такова ще се случи един ден. Дали ще е учение, дали ще е някоя срутила се джамия, дали по погрешка не видели границата, но турските войски ще стъпят в България. Защото аспирации на Ердоган изобщо не се крият. Цяла Южна България, до Стара планина, вкл. Пловдив, е в съвсем неприкриваните амбиции на султан Ердоган. ТОВА Е ОФИЦИАЛНА ПОЛИТИКА, А НЕ Е НЯКАКВА ИЗМИСЛИЦА!
Именно по тази причина, новината за 82-та танка получи толкова голяма публичност. Защото народът знае, ЧЕ ИМЕННО ТАКА ЩЕ СТАНЕ. А не защото е станало.
Формално, новината е фалшива. Но реално, смисълът и не е фалшив.
Тук следва да уточня, че тази новина не е моя авторска. "Гъдел Нюз" донякъде незаслужено получи цялата тази публичност. Наше беше само заглавието, както и по-бързото и разпространение. Факт е, че ако не я бяхме пуснали, вероятно нищо нямаше да стане, защото тя щеше да бъде ограничена до по-малка публика. Т.е. това е нашата "заслуга". Но началното авторство е на други хора, и те заслужават славата.
А причината ние да я пуснем е именно тази - новината е истинска по смисъл, макар и да е вероятно да не е истинска формално точно сега. Всъщност, мислехме не толкова, че Турция ни окупира, колкото че това е някакво "опипване на почвата". Мислехме, че танкове наистина има, но Ердоган умишлено ги задържа тук, за да наблюдава реакцията ни. Т.е. за нас това беше провокация от турска страна, и публикацията ни беше острият отговор на тази провокация.
Ако вярваме на МО и на Каракачанов, такова нещо изобщо не е имало. Така конюнктурно, новината е фалшива. Но дългосрочно като тезис, не е фалшива. И управниците ни отказват да отговорят на този далеч по-важен въпрос...
Какво правят, за да не се случи неизбежното - накрая танковете наистина да дойдат? Какво правим? 8 самолета ли ще купим? Имаме ли акумулатори за нашите танкове? Имаме ли танкисти?
Управляващите бягат от отговора и какво е състоянието на съюзниците ни.
Нека отново ви припомня историята. През 1939 г. Полша е в съюз с Англия и Франция. Те заедно, имат между 3 и 4 пъти по-голяма армия от Германия. Вкл. танкове, самолети, кораби, пехота. Когато Хитлер нахлува в "съюзническа" Полша, Франция и Англия обявяват война на Германия. Така започва Втората световна война. Но... Но Франция и Англия изобщо не воюват. Това е периодът на "странна война". Въпреки че имат тотално превъзходство, и в този момент могат да размажат Хитлер, те не воюват! Стоят си в окопите и гледат. Полша е прегазена.
Днес НАТО е нещо подобно. Мислим си, че имаме съюзници. Но ако някой ни нападне, тези псевдо-приятели, реално ще стоят в окопите си далеч от нас. И тук няма да дойде нито един англичанин, датчанин или италианец.
Ако НАТО е същата илюзия като военния съюз на Полша с Франция и Англия, то тогава дължат ли ни някакъв отговор собствените ни политици? Ние защитени ли сме от НАТО?
"Гъдел Нюз" не е автор на въпросната новина. Но напълно поемаме вината за разширеното и разпространение. Вероятно нашата доста голяма публика и фактът, че доста други сайтове преписват от нас, превърна тази новина в разтърсило държавата събитие. Поемаме отговорността за "раздуването" и чрез нашата публика и чрез мрежата ни във Фейсбук. Признаваме авторските заслуги на сайта kombg.com, ако те са първите публикували я.
Но който и да я е публикувал, не е сбъркал. Защото при заспалите ни политици, унесени от алкохола на евро-атлантизма, всяко пробуждане и подбутване, е полезно. Дори да не е 100%-ва чиста истина.
Предупреждаваме българите - опасност за страната ни има, политиците са част от нея. Събудете се, и спасете България!

Добри Божилов, Великият ум
06.11.2017

1 коментар:

  1. Изобщо не съм ви симпатизант, но тук формално, а май че реално, сте адски прави!!!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...