Adsense-top

Пучдемон идва в България, прави партия за независимост от Бойко, ако мине 4% няма екстрадиране...

Карлес Пучдемон - превръщащият се в нов европейски Робин Худ политик, ще пристигне в България до часове.
Това става малко след като съдът в Белгия го пусна под гаранция, докато се гледа изпълнението на европейската заповед за арест, издадена от Испания.
Пучдемон бил информиран, че в България му симпатизират поне 90% от избирателите, и в същото време има правителство мразено от същия дял хора.
Така той ще дойде тук и ще основе нова партия, чието име не е ясно, но ще е нещо от типа "За независимост от Бойко". Каталонецът има право да се кандидатира, защото като европейски гражданин е с равни права с българите.
Ако влезе в парламента, Пучдемон ще получи едновременно депутатски и дипломатически имунитет при пътуване в чужбина. Имунитетът не може да се свали за престъпление в чужбина, защото деяния в Испания не се броят изобщо за деяния по НК. Т.е. дори да е престъпник на Иберийския полуостров, той не е такъв тук и депутатският му имунитет остава.
Дипломатическият произтича от депутатския. Така ще излезе, че дори да иде в Испания, не може да бъде арестуван. Ще се води "дипломатическо лице от България".
Сериозна роля за поканата е изиграл Христо Стоичков, твърдят нашите източници. Той, припомняме, подкрепи независимостта на Каталония.
С оглед на клатещото се правителство то предстоящите предсрочни избори се очертават невероятно интересни...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...