Adsense-top

Пентагонът спря производството на Ф-35, ръждясвал...

 
Министерството на отбраната на САЩ спря доставката на изтребителите F-35 30 дена след откриването на технически дефект, пише Bloomberg. По данни на военното ведомство, върху алуминиевите части на детайлите на самолетите отсъства защитно покритие, което е довело до корозия.
Както пояснява изданието, източник на проблемите е отсъствието на грунтово покритие, което се нанася върху алуминиевите детайли на самолетите, за да ги защити от корозия.
За решението на въпроса Пентагонът трябваше да направи 30-дневна пауза.
Според прессекретаря на Министерството на отбраната на САЩ Джо Делаведов, след щателно правителствено и промишлено разследване се е изяснило, че разработчикът на изтребителите Lockheed Martin не е нанесъл така важното грунтово покритие на крепежните части.
«Това е несъответствие с изискванията за качество.Тези дефекти следва да се поправят, за да не се допуска потенциална корозия в бъдеще, това не заплашва сигурността на полетите на F-35 и няма да повлияе върху текущите операции», добави чиновникът.
В бъдеще обслужването на F-35 рискува да стане още по-трудна задача за Пентагона.
Ведомството, според неговите представители, се готви за цунами в производството на нова продукция, за да стигне общият брой на изтребителите от този тип в американските ВВС до 2356 броя, а 700 да продаде на съюзниците си, подчертава Bloomberg.

Петя Паликрушева за News Front

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...