Adsense-top

Бойко подари на Гриша Ганчев 1 милиард лева...

Търгът за базите на ЦСКА в Борисовата градина  се очертава като тотално предрешен, стана ясно при обявяване на тръжната документация.
Министър Кралев и шефът му Бойко, са въвели такива критерии, на които отговаря единствено клубът на Гриша Ганчев "ЦСКА-София", правоприемник на бившия "Литекс".
Много интересно е, че именно правоприемството отключва пътя към базите, защото има изискване за минимум 15 милиона лева оборот в последните 3 години. Така Гришата ще разчита на бизнеса на отбора под името "Литекс", за да изпълни критерия.
В същото време, пред УЕФА "ЦСКА-София" се кълне, че е правоприемник на фалиралия ЦСКА, а самата УЕФА го счита за "нов отбор".
Основният конкурент на Ганчев - поддържания тайно от Кирил Домусчиев "ЦСКА-1948" вече е аут. Не отговаря на изискването за минимален капитал от 5 милиона лева. Те имат едва 50 хиляди капитал. Няма никакъв шанс да отговорят със задна дата и на изискването за оборот.
Така стигаме до търг с един участник.
Апетитите към базите нямат почти нищо общо с футбола. Всички досегашни собственици на ЦСКА искаха да застрояват терена насред Борисовата градина, а Васил Божков и Александър Томов искаха да правят комплекс от казина там.
Който и да вземе терена, точно това ще направи. Става дума за имот на стойност над 1 милиард лева, а футболът не може изобщо да завърти такива пари. ЦСКА-София се ползва само като параван, за да се вземат базите и да се развие строителен и хазартен бизнес в най-атрактивното място в София.
Ако държавата иска да позволи това, трябва да премахне спортния статут на базите и да обяви открит търг за всеки. Така ще вземе максимално пари.
Сега един олигарх ще получи подарък от 1 милиард лева, в името на "спорта"...
Бойколандия...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...