Adsense-top

Измислиха 1000 лв. глоба за който доближи оградата...

 
Оградата по границата беше включена в списъка със стратегически обекти и доближаването й ще се санкционира с глоба.
Граничарите ще издирват и разследват.
Парламентът гласува глоба от 500 до 1000 лева при нарушаване на правилата за достъп до зоната на стратегически обект или до зона, свързана с изпълнението на стратегически дейности от значение за националната сигурност. За маловажни нарушения органите на МВР ще налагат глоба от 50 лв.
Това решиха депутатите, които приеха на второ четене текстове от промените в Закона за Министерството на вътрешните работи.
По предложение на Цветан Цветанов (ГЕРБ), парламентът включи в списъка на охранявани от МВР обекти и временните възпрепятстващи съоръжения по границата, предаде БТА.
Законът бе приет в отсъствието на БСП и ДПС, които напуснаха залата по други поводи. По-рано опозицията се обяви против включването на оградата в списъка на стратегическите обекти, защото така, според нея, ще се намали възможността за подаване на сигнали за нарушения по охраната на границата. За такива нарушения депутатката от БСП Елена Йончева направи и филм.
От списъка бяха извадени сградите на Българската народна банка.
МВР може въз основа на сключен договор със заинтересованите лица да осъществява охрана на сгради или части от сгради, ползвани от БНБ, и нейно имущество и ценности, както и на териториални поделения на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, записаха депутатите.
Така гласуваната глоба би следвало да означава и, че всеки хванат бежанец, трябва да плати 500 евро. Нали е доближил оградата? Това би означавало държавата да прибере под формата на глоба, парите за рушветите за властта. Между 500 и 800 евро събират управниците на калпак, за да си затворят очите...

Източник: ОНовини

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...