Adsense-top

US военен професор: Разбиваме Ким за 3 седмици...

При евентуална конвенционална война срещу САЩ армията на Корейската народнодемократична република (КНДР) няма да издържи повече от три седмици, написа британският в. Дейли експрес.
Според преподавател от университет в Тексас и бивш анализатор на Пентагона за Източна Азия - Брус Бетол, въпреки че в армията на Северна Корея служат около 6 млн. души и постоянно демонстрира мощ, тя страда от ограничени ресурси.
"Въоръжените сили на азиатската комунистическа държава разполагат с боеприпаси, храна, вода и горива за не повече от три седмици. След това войниците на КНДР ще трябва да развеят бялото знаме", казва той.
По думите на Бетол американският президент Доналд Тръмп в случай на война може да засили разположените в Тихия океан в Япония и Южна Корея части на САЩ за три седмици.
"През това време армията на КНДР ще започне да се разпада", обясни експертът.
Припомняме, че също толкова бързо трябваше да бъде разбит Виетнам, но вместо това войната се проточи близо 10 години. И накрая САЩ капитулираха безславно. Наскоро КНДР обяви, че е разработва ракета, която може да удари дори самите САЩ, добавя изданието.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...