Adsense-top

Президентът: Оставките са авариен изход, който потушаваше проблемите, но вече не работи

Премиерът пред камерите подава ръка и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев преди да отпътува за Полша.
„Оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството. Трябва да е ясно, че не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те", коментира президентът.
„Оставките на депутати, кметове, общински съветници са авариен изход, който до скоро потушаваше проблемите, но вече не работи. Трябва дълбоко и сериозно разследване от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и моделите", допълни той.
„В цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента", каза още държавният глава.
Президентът съобщи още, че не е подписал указа за назначението на новоизбрания председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков. Със свой указ той е върнал избора на Чолаков на новия състав на ВСС.
"Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото", допълни президентът.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...