Adsense-top

Путин е виновен за Каталуня, ще окупира всичко до Берлинската стена...

 
Руският президент Владимир Путин е еднозначният виновник за случващото се в Каталуня, обяви депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. Според него, с агресията си в Крим и с отцепването на суверенна територия, на основата на референдум, Путин е създал прецедент, който сега самият той използва, за да отслаби ЕС.
"Руската агресия в Украйна се оказа с далеч по-дългосрочен замисъл. Сега Путин подтиква сепаратисти да се делят от Европа, за да разпадне ЕС", обясни Тодоров, който преди да стане депутат на Бойко, написа книгата "Шайка", посветена на същия лирически герой.
"Путин клати не само Испания, но и финансира радикализма в САЩ и разцепването между бели и черни", добави депутатът, спряган и за шеф на Комисията по досиетата.
Най-директен обаче бе по икономическата част: "С разцепена Испания, се спъват доставките на газ от Северна Африка, и Газпром ще стане тотален хегемон в Европа. Ще последва руска окупация на всичко до Берлиската стена" - каза разтревожен той.
Загриженият депутат готви подписка до премиера Борисов за вземане на спешни мерки. Очаква да съберат 50-60 подписа, които ще изразяват ясната позиция на народа за спиране на руската агресия. Предстои също протест пред Руското посолство и делегация до испанското - за подкрепа на демокрацията и на премиера Мариано Рахой.

Г.Н.

1 коментар:

  1. Ааааа, имаш много здраве! Прецедентът е Косово, заради което испанецът Хавиер Солана прати бомбардировачите на НАТО да сринат Белград и избиха куп невинни граждани.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...