Adsense-top

ЦРУ рекламира руския език - Москва му благодари

Външното министерство на Русия благодари на ЦРУ за поддържането на руския език, след като американското ведомство обяви в петък, че набира кадри, владеещи славянския език.
"Благодарим на ЦРУ за подкрепата и популяризирането на руския език. Защо крихте това толкова години? Ние сме готови да помогнем с препоръки и експерти", заявиха руснаците в своето съобщение.
Припомняме, че в петък Централното разузнавателно управление на САЩ обяви, че търси да наеме рускоговорящи граждани, които да спомогнат за "разкриването на истината".
"Говорите руски? Граждани сте на САЩ и притежавате висше образование? Интересувате се от националната сигурност? Уменията ви са необходими тук", написаха от ЦРУ в "Туитър", като към съобщението си дори прикачиха изображение с руски текст, гласящ "Знаете ли какво можете да постигнете в качеството си на сътрудник лингвист към ЦРУ? Да разкривате истината."
И макар и масово интернет потребителите да окачествиха обявата като "твърде скучна", посоченото заплащане на сайта на управлението бе много далеч от подобно определение. Справката показва, например, че учител по чужд език към ЦРУ може да взима между 56 805 – 161 900 долара. От него се изисква единствено бакалавърска степен по дадена филология, както и между 2-5 години опит на преподавателска позиция, а ако владее и други езици получава допълнителни бонуси към обявения размер на възнаграждението си.

Източник: Поглед.инфо

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...