Adsense-top

Ламбо пред конгреса: Спрете да цепите БСП, вие сте гербери, ще увековечите Шайката...

 
Стефан Данаилов, актьорът-любимец и емблема на БСП, излезе с отворено писмо до критиците на Корнелия Нинова ден преди конгреса на социалистите.
На най-висшия си форум утре червените ще обсъждат как да бъдат алтернатива на ГЕРБ. Очаква се обаче недоволните от политиката на Корнелия Нинова да я подложат на сериозни критики.
В писмото си Ламбо ги призова да спрат войните или те ще свършат работата на опонентите, която те не успяват да свършат.
"Не мога да си обясня каква е тази мания, всеки от "нас" да си мисли, че нашата столетница не може без всеки от "нас", че ако не сме "ние" - другите са само грешници, че можем да служим на хората и Партията, само ако сме в нейното ръководство... и никъде другаде...", пише актьорът-социалист.
С критики и битовизми – БСП свиква Конгрес след две седмици
Той пита какво ли мислят за това хората, които дори не са членове на БСП, но от години вярват безапелационно на партията.
"Иска ми се да попитам тия, които винят Корнелия, че няма политическа инициатива, че няма визия за развитието на Партията в перспектива, че няма опозиционно поведение - Вие, другари, имате ли идея, какво всъщност значи това? Мислите ли, че само вот на недоверие, поискан от парламентарната група е достатъчен да олицетвори опозиционно поведение, ако не се ангажират всички членове на Партията с такова искане?", пише още Данаилов.
Той напомня битките на соцлидерката и пита къде са били критиците й тогава. Ламбо изброява издигането на Румен Радев за президент, въвеждането на мандатност за лидера и депутатите от БСП, многото законодателни инициативи, борбата за Бузлуджа, за телевизия на БСП, за Бюджет 2018.
"Отдавна си задавам въпроса - кога и защо рутината се настани сред нас? Забравихме призива на писателите до 49-тия Конгрес да оставим в миналото задкулисните игри, компроматите и компромисите с политическото ни кредо", пише още Стефан Данаилов.
Той допълва и че не пести критики и към Нинова, които споделял и със самата нея.
"Тя е самоотвержен биткаджия, но готовността й за поемане на отговорност от името на цялата партия не винаги е най-доброто поведение за един водач. Препоръчвал съм й, че има нужда понякога да изчака и опипа пулса на общото мнение. Да си пръв сред равни не значи първи да поемаш всички тежки удари", пише актьорът и допълва: "Подкрепям Корнелия, вярвам й, нейният хъс за победа над нашите опоненти има истински притегателен заряд и не бих се лишил от радостта от сърце да й помагам".
Ламбо подкрепя и тезата, че може би е време младите да поведат редиците, а възрастните да ги следват.
"Войните помежду ни трябва да свършат тук и сега или те ще довършат онова, което не се отдава засега дори на опонентите ни! Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме  за работа!", завършва той.

Източник: Днес.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...