Adsense-top

Не може за Домуса милиарди, за пенсионера - трохи - и двамата ги храни държавата...

 

Не може един да има милиарди - например Кирил Домусчиев, а друг да брои стотинки - например пенсионер с 80 евро месечно. Това каза по малко по-дипломатичен начин президентът, по време на посещението си в Полша. Там, освен двустранните отношения, се обсъждаше и неравенството в ЕС.
Икономическото и социалното сближаване между държавите членки на ЕС трябва да бъде във фокуса на общите европейски политики, категорични са лидерите на двете страни.
Специално в България обаче, подигравката е невиждана. "И Домусчиев, и пенсионерът, дължат парите си на държавата. Но за единия - милиарди, а за другия - мухлясали трохи", обясни президентът.
Кирил Домусчиев се счита за най-големия олигарх в държавата в момента. Той е много близък с Бойко Борисов и очевидно се ползва с разнообразни протекции от властта, които му носят реки от пари.
Като пазарен бизнесмен - да разработи продукт и да продаде нещо, никой нищо не е чувал за него. Всичкото му богатство са приватизации, концесии и договори с държавата. Т.е. типичният "държавно отгледан капиталист".
"Е, щом държавата дава и на него, и на пенсионера, защо толкова голяма разлика", пита президентът?

ГН

3 коментара:

  1. Много ТО4ен изказ на ДАРЖАВНИЯТ НИ ГЛАВА!!!!!!!!!!!НАИСТИНА ОГРОМНИ подигравки с увели4ението на 4аст от пенсиите. Аз питам парламентаристите....ГОСПОДА-ЗАЩО постапихте ТОЛКОВА несправедливо към нас-пенсионерите, КОИТИ сме работили с осигорителен стаж-36-40години, следкато ни изравнихте с хора, които са със 17-18год. осигурителен стаж и с телкови решения, даже някои от тях работещи за себе си- НИЕ-200 лева пенсия ите с 200 лева от този месец--- НОРМАЛНО ли е ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОЩЕ нешто--ЗАЩО- хора, които са се изселили п-рез-1989-та година, когато са били пона 27-28години са били млади и здрави и по законите на Турция от години са пенсионери от работата си.....-идват тук, явявят се на телк, осведетелстват ги и полу4ават от БЪЛГАРИЯ инвалидни пенсии!!!!!! ТОВА ТРЯБВА да се ЗАБРАНИ!!!!!!!!!!! НЯМЯМ нищо против, когато навършат пенсионна възраст по Българските закони-ЗА ОСИГОРИТЕЛНИЯТ ИМ стаж в БЪЛГАРИЯ да полу4ат колкото им се пада за този стаж- 40-70 или200левз според осигоровките им!!!!!!! А 4рез телк решенията им ИЗТО4ВАТ парите от ной, а НИЕ мезерстваме!!!!!!!!!!! ДА знаете.....ТЕ живеят предимно в турция-идват за няколко дни в БЪЛГАРИЯ и си пътуват в Турция. АЗ СЪМ ПРОТИВ ТЕЗИ пенсии!!!!!!!!!! ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ- ДЕРЗАЙТЕ- УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. да се отмени двойното гражданство - така всеки ще трябва да реши коя е неговата държава в която иска да живее, и не инвалидите са ви виновни за пенсиите или за това че са инвалиди в една дискриминираща среда където дори министър председателя ги смята за лош материал и всячески се опитват да ги редуцират с изолация липса на достоен живот и всички други дискриминационни мерки спрямо тях

    ОтговорИзтриване
  3. Ами вземете ни убийте, щом сме имали наглоста да се разболеем. Как така ще доим държавата и ще а разоряваме. Между другото инвалидните пенсии не са фиксирана сума, тях ги изчисляват въз основа на тр.стаж. Така, че хайде всички , болни и пенсионери на ешафода. О да не забравим и безработните. Най нагло си лежат и цицат държавата, при условие, че има толкова много работни места. На ешафода!!!😈

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...